Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Bulliony - co jsou zač a proč je chtít?

Bulliony - co jsou zač a proč je chtít?

Bullionem obecně nazýváme zlato, stříbro nebo jiný drahý kov zpracovaný do formy různých slitků, cihel, nově i mincí. Obvykle se bullion používá k obchodování. Slovo "bullion" pochází ze starého francouzského slova bouillon, což znamená "var".


Hodnota bullionu je typicky určena hodnotou obsaženého drahého kovu, která je definována svou čistotou a hmotností. Posuzování obou parametrů je klíčové pro koncového zákazníka, který si musí být jist hodnotou své investice. Maloobchodníci mohou někdy uvádět na trh produkty z obecných kovů, jako je například měď, nikl a hliník, jako "bulliony", ale toto není široce přijatelná definice.


Jako investice

Definice „Bullionu“ je povětšinou regulována právními předpisy. V Evropské unii je minimální čistota zlata, která je považována za investiční zlato s ohledem na zdanění, určena 99,5% pro zlaté cihly a 90% pro investiční mince. Investoři volí investici do fyzických drahých kovů povětšinou s cílem eliminovat měnové, inflační nebo geopolitické riziko nebo diverzifikovat své investiční portfolio.

Do hodnoty bullionu, ať se již jedná o minci nebo slitek se obvykle nepromítá sběratelská nebo umělecká hodnota. Cena bullionu se velmi blíží ceně drahého kovu v bullionu obsaženém. Rozdíl mezi cenou kovu na burze (spot) a cenou bullionu se nazývá premium.

o krok zpět  Další článek Předchozí článek




Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...