Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Prezidentské volby v USA se blíží. Jak zahýbou trhy a cenou zlata?

Prezidentské volby v USA se blíží. Jak zahýbou trhy a cenou zlata?

Volby prezidenta Spojených států amerických jsou naplánovány na úterý 3. listopadu 2020, tedy za necelých 14 dní. A proč by nás to mělo zajímat? Protože výsledek vždy zásadně zapůsobí na trhy včetně ceny zlata. Proto investoři vždy sledují volby hlavy Spojených států s velkým napětím. 


Prezidentské volby v USA se blíží. Jak zahýbou trhy a cenou zlata?

Volby amerického prezidenta jsou vždy vrcholně sledovanou událostí, která na následující čtyři roky ovlivní celý svět. Obzvláště letos, kdy je poznamenaná pandemií, sociálními a rasovými nepokoji. O úřad hlavy USA se uchází stávající prezident Donald J. Trump z Republikánské strany, proti němu stojí demokrat Joe R. Biden jr.

Co se stane s americkým dolarem?

Vliv voleb na cenu zlata je předmětem vášnivé debaty. Obecně víme, že hodnota amerického dolaru koreluje s cenou zlata. Vysoká hodnota dolaru znamená nižší cenu zlata, zatímco slabší dolar znamená vyšší cenu zlata. Někteří prognostici věří, že výhra prezidenta Trumpa by hodnotu dolaru zvýšila a výhra Bidena naopak snížila.

Vítězství Bidena předvídá například analytička JPMorgan Natashy Kanevy, podle které výsledek volebzpůsobí průdký nárůst cen zlata. Dle JPMorgan by výhra demokratů mohla vést vést k nárůstu cen zlata o 2 až 5 %.

Také Pavel Ryba, obchodní ředitel společnosti Golden Gate, předpokládá, že Donald Trump volby prohraje, a to i přesto, že nemá žádného zásadního soupeře. A právě chybějící skutečný lídr znamená pro USA velký problém. 

Volby prezidenta USA

Zdroj: bbc.com

Chandu Siroya, majitel dubajské společnosti Siroya Jewellers uvedl, že „zlato rozhodně nezůstane stabilní, bude docházet ke změnám, ale musíme počkat a sledovat, jaké ty změny po amerických volbách budou“.

 

Volby znamenají impulz pro zlato

Amerika je navíc v situaci, kdy bojuje nejen s koronavirovou pandemií, ale i se sociálními nepokoji a zpomalující ekonomikou. „Pro cenu zlata mohou být prezidentské volby impulz. Určitě krátkodobě, podobně jako při zvolení Trumpa. Ale skutečné potíže USA, způsobí dlouhodobý pohyb zlata, a bohužel ne dolů, ale nahoru. Světová ekonomika číslo jedna je u konce s dechem. Ekonomicky, demograficky, společensky i politicky,“ myslí si analytik Pavel Ryba.

 

"...skutečné potíže USA, způsobí dlouhodobý pohyb zlata, a bohužel ne dolů, ale nahoru."

 

Ostatně trhy zaznamenaly napětí už během první prezidentské debaty v úterý 6. října, kdy citelně poklesly akciové indexyObdobí nejistoty nahrává především drahým kovům, k nim se investoři celého světa uchylují, když potřebují uložit prostředky do bezpečí. Je jisté, že volby zásadně zapůsobí na trhy včetně ceny zlata

Za letošní rok zhodnotilo investiční zlato v korunách i dolarech o 25 %, v létě dokonce překročilo historická maxima. Odborníci se však shodují, že současná cena zlata kolem 1.900 amerických dolarů zdaleka neznamená cenový vrchol. Předseda dubajské Gold and Jewellery Group Tawhid Abdullah předpovídá v příštím šestiměsíčním období cenu mezi 1800 až 2500 dolary a během dalších šesti měsíců pak 2500 dolarů, protože úrokové sazby jsou velmi nízké. Odhad prestižní lichtenštejnské investiční společnosti Incrementum AG předpokládá, že zlato na konci této dekády dosáhne 4.800 dolarů za unci, tedy více než dvojnásobek současnosti. To je však prý jen konzervativní odhad, modely, které zahrnují vysokou inflaci, uvádějí dokonce cenu 8.900 dolarů za unci.

Důvodem růstu je zmíněná nejistota, obrovské předlužení světové ekonomiky a extrémně nízké úrokové sazby v ekonomice, které centrálním bankám nedovolují bojovat s rostoucí inflací. 

Nechte hlídání cen zlata a stříbra na nás

Pokud nechcete, aby vám investiční příležitost utekla, 
nastavte si na našich webových stránkách hlídacího psa, který sleduje vývoj cen za Vás.

NASTAVIT HLÍDÁNÍ CEN

 A nezapomeňte nás sledovat na Facebooku a Instagramu.
Najdete tam spoustu novinek a dalšího obsahu.

o krok zpět  Další článek Předchozí článek




Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...