×

Chcete se zorientovat v dnešním složitém světě financí? Přijďte na naši výstavu drahých kovů spojenou s přednáškou k aktuálnímu ekonomickému vývoji. Kdy: 29. května. Více informací najdete zde.

Proč investovat do fyzického zlata?

Proč investovat do fyzického zlata?

Zlato sice  nepřináší úrok má však výjimečnou  schopnost uchovat svoji kupní sílu.  Reálná cena zlata  je stabilní, a to už po tisíce let. Můžete  toto říct o jakékoli papírové měně? Investiční zlato od  Vás vždy rádi kdykoli vykoupí obchodníci po celém světě, a to v jakékoli době. Investice do zlata je jistota.


Neplatíte DPH ani daň z příjmů

Vstup České republiky do Evropské unie přinesl zásadní změny v celní a daňové politice týkající se fyzického zlata. Investiční zlato je jak v České republice, na Slovensku, tak i v celé Evropské unii osvobozeno od placení daně z přidané hodnoty (DPH).

VÍTE ŽE:  Pokud investiční zlato nakupujete jako občan, tak při jeho zpětném odprodeji neplatíte ani daň z příjmů. Daň z prodeje zlata bude tedy rovná nule.

Můžete přenášet vysoké částky v malém objemu

Zlato je drahý kov o vysoké hustotě. Kilová zlatá cihla se vejde do krabičky od cigaret, do jakékoli kapsy. Můžete tak mít u sebe několik kilogramů zlata v hodnotě několika milionů korun a ani k tomu nepotřebujete žádné zavazadlo. Zlato v jeho fyzické podobě můžete tak bez problémů kdykoli a kamkoli přemístit a to bez jakékoli kontroly úřadů.

Zlato je krásné a téměř nezničitelné

Krásu zlata obdivují lidé tisíce let. Zlato, drahý kov obdivovaný člověkem pro svou dokonalou krásu a honosnost, provází lidskou společnost od nepaměti. Zlato bylo vždy symbolem mocenského vlivu i společenského postavení. Zlato je odolné proti působení vody, vzduchu a kyslíku. Nereaguje ani při styku s kyselinami, sírou, hydroxidy. Zlatým mincím starým stovky let stačí trocha úpravy a jsou pro laika nerozeznatelné od čerstvých mincí z mincovny.

Zlato nejde natisknout

Také máte obavu, že naplno běžící tiskařskě stroje chrlící miliardy ničím nekrytých dolarů, eur, jenů, či korun přinesou v budoucnu neřízenou inflaci s katastrofálními důsledky pro všechny držitele papírových bankovek, či elektronických kont v bankách? Nechcete se stát obětmi této manipulace a mocnými skupinami řízeného vyvlastnění? Obranou je držba fyzického zlata.

Zlato si po tisíce let zachovává svou kupní sílu? Těžba tohoto drahého kovu je velmi komplikovaná a nákladná? Podle odhadů byly prakticky všechny snadno přístupné zásoby zlata již zcela vytěženy. Náklady na těžební práce neustále stoupají a zásoby žlutého kovu se tenčí.

Běžnou praxí ve zlatých dolech je získávání pouhého 1 gramu zlata z jedné tuny vytěžené zeminy. Průměrné náklady na jednu trojskou unci zlata (1 Oz = 31,1g) se ještě v roce 2004 pohybovaly v případě západních producentů na úrovni 300 dolarů. V prvním pololetí roku 2009 se však tyto výdaje na těžbu 1 Oz vyšplhaly až k hodnotě 500 dolarů. V roce 2010 už tyto náklady činily 857 USD...

o krok zpět  Další článek Předchozí článek




Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...