Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Proč lidé milují a kupují zlato?

Proč lidé milují a kupují zlato?

Na otázky se snažila odpovědět Světová rada pro zlato v rozsáhlém průzkumu. Oslovila 18 tisíc drobných investorů ve Spojených státech, Kanadě, Německu, Indii, Číně a v Rusku. Přinášíme Vám nejzajímavější zjištění.


Proč lidé kupují a milují investiční zlato?

Z výsledků průzkumu vyplývá, že investiční zlato lidé nejčastěji vnímají jako bezpečného, trvalého a tradičního uchovatele hodnoty. Kupují jej v prvé řadě proto, aby chránili svůj majetek a vytvářeli dlouhodobé výnosy. Průzkum přinesl také velmi zajímavý pohled na to, jaký podíl lidí v různých zemích věří zlatu více než narodním měnám.

Zlato jako bezpečná investice v nejistých dobách

Mapa retailových investorů do zlata

Investiční zlato skutečně slouží jako zajištění na horší časy. Dokládá to i aktuální reakce trhů na nebezpečí epidemie koronaviru. Velcí hráči i malí investoři přesouvají prostředky do bezpečí. Například zlatem zajištěné fondy obchodované na burze (ETF) od začátku ledna do 7. února zvýšily své zásoby zlata o 76,2 tuny. Celkově vzrostlo množství zlata ve fondech na  2961,2 tuny, což je historické maximum.

Tomu odpovídá i nárůst ceny zlata. To od začátku roku zhodnotilo o více než 8 % a dosáhlo svých historických maxim ve většině světových měn, s výjimkou dolaru. Prozatím...

„Zlato je pro mě druhem pojištění. Poskytuje mi jistý stupeň bezpečí a míru před potenciálními riziky.“
Gerrit, 30 let, Německo
„Rozhodl jsem se investovat do zlata proto, abych diverzifikoval své portfolio. Měl už jsem akcie a cenné papíry a chtěl jsem také něco stabilnějšího, tedy zlato.“
Robert, 25 let, USA

Důvěra, emoce, věrnost

3 klíčové faktory, které uvádějí malí investoři, jako důvod investice do zlata

Zlato je důvěryhodné


Vytváří pocit bezpečí a většina drobných investorů věří zlatu více, než národním měnám. Zlato poskytuje ochranu před inflací a nestabilitě měn. V dlouhodobém horizontu zlato nikdy neztrácí svou hodnotu. Jsou horší a jsou lepší období, ale klíčové je, že v dlouhodobém horizontu roste. S fyzickým zlatem se nespekuluje.

Zlato budí emoce


Zlatých šperků či mincí si lidé často cení více, než jaká je jejich skutečná hodnota. Znamenají pro ně vzpomínky na šťastné chvíle, milovanou osobu, nebo jim „jen“ přinášejí štěstí (51 % všech dotázaných věří, že jim zlato přináší štěstí). Zlaté a stříbrné mince jsou nezapomenutelným darem novomanželům, k Vánocům nebo jako dárek z lásky pro vaši milovanou polovičku.

Zlato má nejvěrnější klienty


Žádné jiné investiční aktivum nemá tak věrné klienty jako právě investiční zlato. 64 % lidí, kteří do zlata už v minulosti investovali, ho plánují nakoupit znovu. Zajímavostí je, že postoje ke zlatu zůstávají stabilní napříč generacemi. Není tedy pravdou, že drahé kovy upřednostňuje spíše starší generace. 34 % lidí mezi 18 až 38 lety koupilo v uplynulém roce v nějaké formě zlato a polovina této skupiny do něj hodlá v budoucnu investovat.

„… mít cihličku zlata bylo mým dětským snem…“
žena, 39 let, Německo

Nechte hlídání cen zlata a stříbra na nás

Pokud nechcete, aby vám investiční příležitost utekla,
nastavte si na našich webových stránkách hlídacího psa, který sleduje vývoj cen za Vás.

NASTAVIT HLÍDÁNÍ CEN

 A nezapomeňte nás sledovat na Facebooku a Instagramu.
Najdete tam spoustu novinek a dalšího obsahu.

o krok zpět  Další článek Předchozí článek




Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...