Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Falzifikáty slitků Argor-Heraeus

Falzifikáty slitků Argor-Heraeus

Dne 25.06.2015 na serveru Novinky.cz a dalších byla zveřejněna zpráva o padělaných zlatých slitcích Argor-Heraeus 250g, které se objevily na českém trhu. Mnozí naši zákazníci jsou těmito zprávami oprávněně znejistěni a chtějí více informací. Proto považujeme za vhodné se k uvedené věci vyjádřit.


Na rozdíl od slitků Perth Mint 1/1 Oz, které máme v nabídce jen několik málo měsíců, tak investiční zlaté slitky Argor-Heraeus 250g máme v nabídce již od začátku roku 2009, a vzhledem k jejich velmi příznivé ceně patří k nejprodávanějším produktům. Od roku 2009 nám prošlo rukama tisíce slitků Argor-Heraeus 250g, ale i tisíce slitků ostatních gramáží uvedeného výrobce. To je dostatečné množství k tomu, abychom tyto slitky „měli v oku“. Víme tedy, nejen jaké má mít slitek rozměry, váhu, ale i jak má slitek vypadat.

Specifickým znakem litých slitků je na vrchní straně jen slabě viditelná kresba oválů, která vzniká při chladnutí slitku ve výrobní formě. Na bocích slitku je slabé svislé čárkování, a to po celém obvodu. Dalším znakem jsou mírně zkosené boky slitku. Typické jsou i mírně obroušené spodní hrany (hrana) slitku, kterou výrobce přesně upravuje hmotnost. Důležitou informací je tedy nejen hmotnost, rozměry, ale i vzhled!

Zlaté investiční cihly Argor-Heraeus patří ve světě k nejznámnějším. Jejich producent je největším evropským výrobcem investičního zlata a certifikovaným dodavatelem nejen pro Londýnskou burzu LBMA ale i pro burzy v Tokyu, Hong Kongu, Shanghai a další.

Falšování zlata je nesmírně obtížné, ba téměř nemožné. Je to dáno tím, že zlato má velmi vysokou hustotu. Jeho měrná hmotnost je 19,32g/cm3. Vyšší měrnou hmotnost má pouze uran, platina, iridium, osmium. Všechny tyto kovy jsou však téměř stejně drahé nebo dražší než zlato, takže falšování z nich nepřichází v úvahu. Ostatní kovy jsou výrazně lehčí než zlato.

Například olovo (kov všem známý jako velmi těžký kov) má měrnou hustotu jen 11,34 g/cm3. Olověná a jen pozlacená cihlička by při zachování správných rozměrů musela vážit jen polovinu než cihlička zlatá. Při zachování správné hmotnosti by olověná nebo jen pozlacená cihlička musela mít dvojnásobné rozměry.

Nakupujeme přímo u výrobců nebo zavedených dodavatelů

Veškerý sortiment nakupujeme přímo u výrobců nebo u zavedených dodavatelů, kteří nakupují přímo u výrobců. Certifikovaní LBMA výrobci, mezi které Argor-Heraeus patří, procházejí pravidelnými kontrolami a možnost nákupu falzifikátu či nekvalitního slitku je vyloučena.

o krok zpět  Další článek Předchozí článek




Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...