Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Falzifikáty slitků Perth Mint

Falzifikáty slitků Perth Mint

Na americkém trhu se objevily falzifikáty zlatých investičních slitků Perth Mint. Upozornil nás na to jejich australský výrobce firma GoldCorp Inc, která tyto slitky vyrábí pod svou obchodní značkou Perth Mint.


Falzifikáty těchto oblíbených slitků se objevily na aukčním portálu eBay. GoldCorp podává podnět na vyšetřování policii a zároveň požaduje po uvedeném aukčním serveru stažení aukcí ve kterých se tyto falzifikáty objevují.

Pravý slitek Perth Mint 1/1 Oz:

Falešný slitek Perth Mint:

Jaké jsou mezi nimi rozdíly?

  • padělek nemá "vodoznak" loga černé labutě na přední straně
  • padělek je v neelegantním pouzdře, které má zvlněné okraje
  • na padělku je nápis “CertiCard® SECURITY CASE” místo pravého "The Perth Mint tamper-evident case”
  • na zadní straně certifikátu je vynecháno písmeno "B" ze šestimístného čísla slitku
  • na padělku je logo Perth Mintu je rozostřené a nekvalitně vyraženo
Zatím se objevily pouze falzifikáty slitků o hmotnosti 1/1 Oz. Falzifikáty slitků jiných hmotností zatím výrobce nepotvrdil. GoldCorp upozorňuje, že se jedná o narůstající problém, který není snadné řešit.  GoldCorp Inc doporučuje veškeré investiční drahé kovy nakupovat u zavedených distributorů.

o krok zpět  Další článek




Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...