Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

20 Koruna Františka Josefa I. 1915 Kód produktu: 11-00796

Cena (osvobozena od DPH)

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Materiál
Typ
Ryzost
900/1000
Kvalita
b.k.
Rok vydání
1915
Hrana
hladká
Hmotnost (g)
Průměr
21.1 mm
Popis produktu

20 Koruna Františka Josefa I.

Nabízíme Vám skutečný historický artefakt (nikoli novoražbu)! Jedná se o minci z doby Rakousko-Uherska, která je ražena do zlata o ryzosti 900/1000 Au.

František Josef I.Rakousko-Uherské koruny se do oběhu dostaly v roce 1892, kdy proběhla měnová reforma. Tato platidla nahradila původní zlaté (zlaťáky, guldeny, forinty atd.) Za 1 zlatý jste získali 2 koruny. Koruny se v Rakousko-Uhersku udržely až do zániku monarchie. Ovšem nesmíme zapomenout, že i v nástupnických státech, např. v Československu, si koruny získaly oblibu a začaly se používat jako oficiální měna.

František Josef I. byl velmi významným mocnářem a můžeme ho zařadit k nejdéle vládnoucím monarchům na světě. Zemi spravoval od revolučního roku 1848 až do konce svého života, tedy do roku 1916. Žil v době, kdy v Evropě nacházely uplatnění nejnovější vynálezy – automobily, telefony, výtahy. Císař však neskrýval svůj odpor k těmto novým objevům. František Josef se oženil s Alžbětou Bavorskou, známější pod jménem Sisi.

Na rubové straně mince je státní znak Rakousko-Uherska. Jedná se o orla se zlatou zbrojí. Na hrudi má umístěný erb lotrinsko-habsburské dynastie, ověšený Řádem zlatého rouna. Dále na rubové straně vidíme římsky i arabsky napsaný rok ražby a nominální hodnotu. Na lícové straně mince je vyobrazena podobizna samotného císaře Františka Josefa I. s vavřínovou ratolestí.

Není pochyb o tom, že mince je nejen zajímavým investičním artiklem, ale také zajisté cenným sběratelským artefaktem, který obohatí každou sbírku drahých kovů. Tyto zlaté poklady mají nezpochybnitelnou uměleckou a historickou hodnotu, můžeme tedy očekávat, že ceny těchto platidel porostou.

František Josef I. a Sisi



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...