Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Dukát Františka Josefa I. 1915 Kód produktu: 05001320

Cena (osvobozena od DPH)

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Materiál
Ryzost
986/1000
Kvalita
b.k.
Rok vydání
různý
Hmotnost (g)
Průměr
19.75 mm
Tloušťka
0.75 mm
Téma
Popis produktu

Dukát Františka Josefa I. 1915

Nabízíme Vám skutečný historický artefakt! Jedná se o minci z doby Rakousko-Uherska, která je ražena do dukátového zlata o ryzosti 986/1000 Au.

Dukáty se staly jedním z nejoblíbenějších platidel středověké i novověké společnosti. První zmínky o těchto mincích jsou datovány do 12. století, kdy byly raženy v Itálii. Odtud se rozšířily téměř do celé Evropy. První rakouské dukáty byly vydány v roce 1612, podle některých zdrojů dokonce ještě o něco dříve. Faktem ale zůstává, že jejich ražba byla ukončena až za první světové války. Zpravidla vyobrazovaly panovníka – v tomto případě je na minci zachycen František Josef I.

František Josef I. byl velmi významným mocnářem a můžeme ho zařadit k nejdéle vládnoucím monarchům na světě. Zemi spravoval od revolučního roku 1848 až do konce svého života, tedy do roku 1916. Žil v době, kdy v Evropě nacházely uplatnění nejnovější vynálezy – automobily, telefony, výtahy. Císař však neskrýval svůj odpor k těmto novým objevům. František Josef se oženil s Alžbětou Bavorskou, známější pod jménem Sisi.

Na rubové straně mince je státní znak Rakousko-Uherska. Jedná se o orla se zlatou zbrojí. Na hrudi má umístěný erb lotrinsko-habsburské dynastie, ověšený Řádem zlatého rouna. Dále na rubové straně vidíme latinský nápis HUNGAR BOHEM GAL LOD ILL REX. Na lícové straně mince je vyobrazena podobizna samotného císaře Františka Josefa I. s vavřínovou ratolestí. Líc také zdobí nápis FRANC IOS I D G AUSTRIAE IMPERATOR.

Není pochyb o tom, že mince je nejen zajímavým investičním artiklem, ale také zajisté cenným sběratelským artefaktem, který obohatí každou sbírku drahých kovů.

Není pochyb o tom, že mince je nejen zajímavým investičním artiklem, ale také zajisté cenným sběratelským artefaktem, který obohatí každou sbírku drahých kovů.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...