Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 3 ks Doprava zdarma
Dodání do 5 dnů

Sada stříbrných mincí Olympijské hry 1972 Kód produktu: 11-01406

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
3 290
Cena v € (vč DPH 21 %)
129,88 €
Ověřeno zákazníky
Dostupné do 5 dnů : 3 ks
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Ryzost
625/1000
Nominální hodnota
6 x 10 marek
Rok vydání
1972
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
6 x 32,5 mm
Téma
Popis produktu

Sada šesti stříbrných mincí z roku 1972

Představujeme Vám pozoruhodnou sadu šesti mincí z roku 1972. Jednotlivé mince byly vydány ku příležitosti konání XX. letních olympijských her v Mnichově. Je pozoruhodné, že jedna z emisí této sady byla vyražena s chybou. Místo správného nápisu Spiele der XX. Olympiade in München bylo na minci vyraženo Spiele der XX. Olympiade in Deutschland, což emisi staví do pozice raritních a sběrateli velmi vyhledávaných předmětů.

XX. letní olympijské hry se odehrály v německém Mnichově v roce 1972. Během těchto olympijských her zazářil zejména americký plavec Mark Spitz, který překonal sedm rekordů, za což si odvezl sedm zlatých medailí. V Mnichově pro sportovní účely vznikl také unikátní stadion, který byl schopný pojmout až 80 000 návštěvníků. Tyto olympijské hry jsou však známé také únosem a vraždou 11 izraelských olympioniků, které spáchala palestinská organizace Černé září.

Lícové strany mincí zachycují německou orlici a nápis Bundesrepublik Deutschland. Ve spodní části mince se také nachází výše nominální hodnoty, která byla stanovena na 10 marek. Rubové strany zachycují konkrétní sportovní disciplíny či olympijské symboly. Mezi nimi se nachází emise s logem olympijských her z roku 1972 (mince s tímto motivem je v sadě dvakrát; jednou s chybným nápisem a jednou s opraveným). Dále potom vyobrazení pochodně, atletů, stadionu a olympijského ohně.

Mince potěší nejen sběratele drahých kovů, ale také milovníky kuriozit a nevšedních kousků. Nadchne však rovněž sportovní nadšence. Mince jsou dodávány v elegantní krabičce.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...