Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 1 ks Doprava zdarma
Ihned k dodání

Stříbrná mince Crystal coin - Rok tygra 1 oz proof 2022 Kód produktu: 1-01902

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
3 190
Cena v € (vč DPH 21 %)
125,99 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 1 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
2 WST
Kvalita
Proof
Rok vydání
2022
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
50 mm mm
Balení
Papírová krabička
Náklad
1 500 ks
Ze série
Popis produktu

Stříbrná mince Crystal coin - Rok tygra 1 oz proof 2022

Unikátní stříbrná mince zdobená českým křišťálem „Crystal Coin“ představuje znamení čínského zvěrokruhu pro rok 2022, kterým je tygr.

Na rubové straně je zobrazeno stylizované vyobrazení tygra doplněné ozdobnými ornamenty a devíti křišťálovými kameny. Česko-anglický opis ROK TYGRA – YEAR OF THE TIGER je doplněn ještě příslušným čínským symbolem. Na averzní straně pak najdete všech dvanáct zvířat východního zvěrokruhu. Protože mince vychází v zahraniční licenci státu Samoa, nese na averzu ještě jeho státní znak, jméno a portrét královny Alžběty II., letopočet emise 2022 a nominální hodnotu 2 DOLLARS (WST).

Východní zvěrokruh, který je známý také jako čínský, obsahuje dvanáct znamení – dvanáct zvířat, která představují dvanáct temperamentů s pozitivními i negativními rysy. Na rozdíl od klasického horoskopu, na který jsme zvyklí v Evropě, patří každému z těchto znamení celý jeden rok, a jakmile se všechna zvířata vystřídají, dvanáctiletý cyklus začíná nanovo… Rok 2022 je zasvěcen třetímu zvířeti čínského zvěrokruhu – tygrovi. Proč právě této šelmě? Legenda vypráví o Nefritovém císaři, který vládl nebesům a hledal někoho, kdo by střežil jeho palác. O přízeň císaře se ucházelo dvanáct tvorů – krysa, buvol, tygr, zajíc, drak, had, kůň, koza, opice, kohout, pes a prase. O jejich postavení v paláci měl rozhodnout velký závod. Favoritem byl silný buvol, ale netušil, že se mu na hřbetě usadila vychytralá krysa, která těsně před cílem seskočila a připravila ho o vítězství. Jako třetí do cíle dorazil mrštný tygr… Lidé, kteří se narodí pod vlivem tygra, jsou odvážní, okouzlující, nespoutaní, sebejistí a energičtí. Milují dobrodružství a rádi riskují. Vyžadují kázeň, ale sami bývají neposlušní…

Mince vychází v limitovaném nákladu 1000 kusů a představuje originální dárek pro řadu příležitostí. Je uložena do elegantního balení, které jednoduše proměníte v praktický rámeček pro její vystavení.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...