Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 4 ks
Ihned k dodání

Stříbrná mince Crystal coin - Rok Zajíce 1 oz proof 2023 Kód produktu: 10-02605

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
3 190
Cena v € (vč DPH 21 %)
125,79 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 4 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
2 WST
Kvalita
Proof
Rok vydání
2023
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
50 mm mm
Balení
Papírová krabička
Náklad
1 000 ks
Popis produktu

Stříbrná mince Crystal coin - Rok Zajíce 1 oz proof 2023

Unikátní stříbrná mince zdobená českým křišťálem „Crystal Coin“ představuje znamení čínského zvěrokruhu pro rok 202, kterým je zajíc.

Na rubové straně je stylizované vyobrazení zajíce doplněné ozdobnými ornamenty a čtyřmi křišťálovými kameny. Česko-anglický opis ROK ZAJÍCE – YEAR OF THE RABBIT je doplněn ještě příslušným čínským symbolem. Na averzní straně pak najdete všech dvanáct zvířat východního zvěrokruhu. Protože mince vychází v zahraniční licenci státu Samoa, nese na averzu ještě jeho státní znak, jméno a portrét královny Alžběty II., letopočet emise 2023 a nominální hodnotu 2 DOLLARS (WST)..

Východní zvěrokruh, který je známý také jako čínský, obsahuje dvanáct znamení – dvanáct zvířat, která představují dvanáct temperamentů s pozitivními i negativními rysy. Na rozdíl od klasického horoskopu, na který jsme zvyklí v Evropě, patří každému z těchto znamení celý jeden rok, a jakmile se všechna zvířata vystřídají, dvanáctiletý cyklus začíná nanovo… Rok 2023 je zasvěcen čtvrtému zvířeti čínského zvěrokruhu – zajíci. Proč právě této šelmě? Legenda vypráví o Nefritovém císaři, který vládl nebesům a hledal někoho, kdo by střežil jeho palác. O přízeň císaře se ucházelo dvanáct tvorů – krysa, buvol, tygr, zajíc, drak, had, kůň, koza, opice, kohout, pes a prase. O jejich postavení v paláci měl rozhodnout velký závod. Favoritem byl silný buvol, ale netušil, že se mu na hřbetě usadila vychytralá krysa, která těsně před cílem seskočila a připravila ho o vítězství. Jako třetí dorazil mrštný tygr a jako čtvrtý hbitý zajíc, kterého do cíle popostrčil dobrosrdečný drak. Lidé, kteří se narodí pod vlivem zajíce, bývají inteligentní, prozíraví, spolehliví a tvůrčí. Přestože jsou vlídní, obětaví, citliví a diplomatičtí mohou mít sklon k náladovosti, která je ve slabých chvilkách činí nadřazenými a lhostejnými.

Mince vychází v limitovaném nákladu 1000 kusů a představuje originální dárek pro řadu příležitostí. Je uložena do elegantního balení, které jednoduše proměníte v praktický rámeček pro její vystavení.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...