Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 3 ks
Ihned k dodání

Stříbrná mince Kniha džunglí - Vlčí smečka s Akélou 1 oz proof 2022 Kód produktu: 10-02151

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
2 100
Cena v € (vč DPH 21 %)
82,93 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 3 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
1 NZD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2022
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
37 mm
Balení
Etuje + číslovaný certifikát
Náklad
1 500 ks
Ze série
Popis produktu

Stříbrná mince Kniha džunglí - Vlčí smečka s Akélou 1 oz proof 2022

Čtvrtá, poslední mince ze čtyřdílné minisérie stříbrných mincí inspirované Knihou džunglí Rudyarda Kiplinga představuje Akélovu vlčí smečka.

Reverzní straně mince, vévodí vlčí rodina – velký a silný Akéla, malý Mauglí a tři mladí vlci. Kompozici dotváří anglický nápis THE WOLF PACK AND AKELA (vlčí smečka a Akéla). Averzní strana mince pak předkládá indickou džungli plnou neposlušných opic. Protože mince vychází v zahraniční licenci ostrova Niue, nese na averzu ještě jméno a portrét královny Alžběty II., nominální hodnotu 1 DOLLAR (NZD) a rok emise 2022.

Akéla, velký šedý vlk indický, je silným a moudrým vůdcem čtyřicetihlavé smečky, do které patří sirotek jménem Mauglí. Cesta lidského mláděte ke členství ve vlčí rodině nebyla jednoduchá. Vlci zprvu zvažovali, že Mauglího předhodí tygrovi, ale navzdory pochybnostem se Akéla stal jeho mentorem. Coby gentleman, pro kterého je čest vším, naučil člověka zodpovědnosti a zákonům rodiny. Když pak proradný tygr Šér Chán zosnoval povstání mladých vlků, Mauglí se svému adoptivnímu otci věrně odvděčil a zachránil mu život… Akéla sice smečku opustil, ale zůstal chlapcovým věrným přítelem. Pomohl mu učinit definitivní přítrž řádění „Krále tygrů“ a za cenu vlastního života zachránil smečku, která se k němu obrátila zády.

Kompletní sbírku čtyř mincí si můžete uložit do speciální sběratelské krabičky, kterou rovněž najdete v naší nabídce.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...