Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 1 ks Doprava zdarma
Ihned k dodání

Stříbrná mince Obrněná technika - KV-1 1 oz proof 2023 Kód produktu: 1-02727

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
2 390
Cena v € (vč DPH 21 %)
94,31 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 1 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999.9/1000
Nominální hodnota
1 NZD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2023
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
37 mm
Balení
Plastová kapsle v blistru
Náklad
1 000 ks
Ze série
Popis produktu

Stříbrná mince Obrněná technika - KV-1 1 oz proof 2023

Šestá stříbrná mince z cyklu Obrněná technika připomíná sovětský tank KV-1, který sloužil za druhé světové války.

Reverzní strana pamětní mince, která je dílem medailéra Petra Patky, DiS., předkládá dvě vyobrazení sovětského tanku – tříčtvrteční pohled doprovází boční silueta. Kompozici dotváří opis KV1 a detail tankového pásu. Pásy najdete také na averzní straně mince, která je společná celé tankistické sérii. Protože licenci k vydání mince poskytl tichomořský ostrov Niue, nese averz ještě jeho nezbytné atributy – státní znak, nominální hodnotu 1 DOLLAR (NZD) a rok vydání 2023.

Poté, co v roce 1941 Třetí říše zaútočila na Sovětský svaz, na nacisty čekalo nepříjemné překvapení v podobě těžkého tanku s označením KV-1. V prvních měsících války tento neprůstřelný kolos neměl na bojišti konkurenta. Byly zdokumentovány případy, kdy osamocený sovětský obrněnec zničil několik nepřátelských tanků, byl mnohokrát zasažen, a přesto zůstal bojeschopný. K jeho zničení bylo nutné přivolat střemhlavé bombardéry nebo použít protiletadlová děla. V rukou zkušených tankistů dokázal tank KV-1 blokovat pohyb celých nepřátelských formací, ale výcvik sovětských osádek býval nedostatečný, což neutralizovalo jeho přednosti. S tím, jak se na bojiště dostávaly stále silnější zbraně, navíc sovětští obři rychle ztratili svou nezranitelnost. Jejich pancíř se proto postupně zesiloval, avšak bez odpovídajícího zvýšení výkonu motoru, což zhoršovalo už tak špatné jízdní vlastnosti. Největší procento ztrát měla na svědomí mechanická nespolehlivost přetíženého tanku – poruchová byla zejména převodovka. Tato zkušenost v budoucnu výrazně ovlivnila konstrukci sovětských strojů, které se staly menšími a lehčími než jejich západní protějšky.

Mince je zasazena do výpravného balení v podobě katalogové karty plné dobových fotografií, zajímavostí a takticko-technických dat.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...