Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Orel 10 oz b.k. 2022 Kód produktu: 10-02108

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
25 NZD
Kvalita
Rok vydání
2022
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
75 mm
Balení
Plastová kapsle
Náklad
120 ks
Ze série
Téma
Popis produktu

Stříbrná mince Orel 10 oz b.k. 2022

Stříbrná mince velikosti deseti uncí s motivem slovenského orla.

Reverzní straně vévodí orel skalní, který je pánem Tater, a v pozadí za ním se tyčí velkolepý horský vrchol Kriváň. Averzní strana je pak poseta ornamenty čičmanského vzoru, který je unikátním doplňkem slovenské lidové architektury. Protože licenci k vydání mince poskytl tichomořský ostrov Niue, nese averz ještě jeho nezbytné atributy – jméno a portrét královny Alžběty II., nominální hodnotu 5 DOLLARS (NZD) a rok emise 2022.

Na příležitost k sebeurčení čekali Slováci dlouho a trpělivě – jako dravý pták, který krouží na nebi nad majestátními Tatrami a vyhlíží svou kořist. Není divu, že slovenští básníci a obrozenci 19. století brali orla jako spřízněnou duši a že sám Ľudovít Štúr pojmenoval kulturní přílohu Slovenských národních novin „Orol tatránski“. Navzdory nepřejícným pokusům svrchovaných vládců si Slováci uchovali svou kulturu, jazyk a povahu, až se jim nakonec podařilo vybojovat si nezávislost. Symbolem všeho, čeho dosáhli, byl opět orel, který odpradávna představuje sílu, vítězství, svobodu a vznešenost, ale také vzkříšení a nový život. Dravec, který je představitelem křesťanského nebeského království, odkazuje též na slovenskou náboženskou tradici.

Mince je balena v plastové kapsli. Limitovaná emise pouze 120 kusů!



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...