Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 4 ks
Ihned k dodání

Stříbrná mince Psí plemena - Boxer 1 oz proof 2023 Kód produktu: 10-02670

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
2 190
Cena v € (vč DPH 21 %)
86,49 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 4 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
1 NZD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2023
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
37 mm
Balení
Plastová kapsle v etuji
Náklad
1 000 ks
Téma
Popis produktu

Stříbrná mince Psí plemena - Boxer 1 oz proof 2023

Stříbrná mince velikosti jedné unce v kvalitě proof. Devátá mince z dvanáctidílné série věnované těm nejoblíbenějším psím plemenům.Tato emise patří německému boxerovi.

Reverzní strana mince nese hned dvě vyobrazení německého boxera. První je kolorované, a tak dává vyniknout žíhané srsti. Druhé, které je reliéfní, předkládá psa ve společnosti malé holčičky. Kompozici dotváří česko-anglický opis NĚMECKÝ BOXER – BOXER. Protože mince České mincovny vycházejí v zahraniční licenci ostrova Niue, nesou na averzní straně jeho státní znak, nominální hodnotu 1 DOLLAR (NZD) a rok emise 2023. Tyto atributy jsou doplněny řadou stop – lidských a psích.

Ve středověku si lovci oblíbilo psí plemeno, které bylo známé jako brabantský býkohryz. Používali ho k lovu větších zvířat – například prasat, jelenů, ale také medvědů. Charakteristickým rysem býkohryza byly široké čelisti se spodním předkusem. Díky silné tlamě se dokázal pevně zakousnout do štvané kořisti a přidržet ji na místě do příchodu pána, který ji skolil. Pozor si ale museli dávat i samotní lovci, protože býkohryzova lstivost a agresivita byla člověku nebezpečná. Jen těžko si lze představit, že tento tvor byl přímým předkem německého boxera, který je synonymem pro rodinného psa. Změnu v povaze zapříčinil příchod střelných zbraní, které zcela změnily způsob lovu. Býkohryz se stal zbytečným a jeho křížením s dalšími plemeny – buldokem a dogou – vznikl pes, který zůstal svalnatý a neohrožený, ale zároveň je klidný a vyrovnaný, má svatou trpělivost a nikdy neútočí bez důvodu. Za první světové války se boxeři stali vojenskými psy – mezi padlými hledali raněné, nosili zprávy a hlídali zákopy. Po druhé světové válce je vojáci, kteří se vraceli domů z Německa, rozšířili do celého světa. Dnes jsou oblíbenými mazlíčky, kteří nadevše milují svou rodinu – obzvláště děti.

Mince je uložena v originální dárkové etuji s motivem německého ovčáka na obalu. Všech dvanáct mincí z cyklu Psí plemena si můžete uložit do výpravné sběratelské knihy, kterou rovněž najdete v naší nabídce.

Limitovaná emise 1 000 kusů.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...