Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno
Vyprodáno

Stříbrná mince Strom života - Podzim 1 oz proof 2020 Kód produktu: 10-01792

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
2 NZD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2020
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
50 mm
Balení
Papírová etuje
Náklad
1 000 ks
Ze série
Téma
Popis produktu

Stříbrná mince Strom života - Podzim 1 oz proof 2020

Jedinečná stříbrná mince o velikosti jedné unce s broušeným českým křišťálem. Je výsledkem spojení tradičních českých řemesel – medailérství a sklářství. Oblíbeným přírůstkem do dárkové řady Crystal Coin se stal motiv stromu života. Mince byly rychle rozebrány a pro velký zájem vycházejí znovu – již potřetí – tentokrát s letními křišťálovými listy a selektivním pozlacením.

Reverzní strana je věnována tradičnímu vyobrazení stromu života v kruhové kompozici, přičemž listy stromu tvoří broušené křišťálové kameny. Česko anglický opis uvádí STROM ŽIVOTA – TREE OF LIFE. Protože mince vychází v licenci zahraničního emitenta, kterým je ostrov Niue, nese jejich averzní strana jeho nezbytné atributy – nominální hodnotu 2 DOLLARS (NZD), rok emise 2021, jméno Alžběty II. a portrét královny, který je obklopen dekorativními ratolestmi.

Stromy nám dávají kyslík, který dýcháme, ovoce, které nás posilní, dřevo, která nás zahřeje a ochrání, a v neposlední řadě jsou potěchou pro oko i duši. Stejně jako zdravý strom by každý z nás měl mít hluboké kořeny, silný kmen a bohatou korunu. Není divu, že stromy patří k nejuctívanějším symbolům na světě a že významné stromy najdeme ve většině světových kultur. Například Bible vypráví o stromu poznání – jabloni, která byla symbolem neposkvrněného lidstva a jejíž zakázané ovoce okusila Eva. Čínská mytologie hovoří pro změnu o broskvoni – její kořeny hlídá drak, korunu ochraňuje fénix a jediný plod, který se urodí každé tři tisíce let, zajistí člověku nesmrtelnost. V severských ságách najdeme Yggdrasil – jasan, který prorůstá všemi rovinami existence a představuje samotný vesmír. Ať už je jejich význam náboženský, filozofický či folklórní, všechny tyto stromy jsou vyjádřením prastarého konceptu „stromu života“, který symbolizuje jednotu a vzájemné propojení veškerého stvoření.

Mince vychází v limitovaném nákladu 1000 kusů a představuje originální dárek pro řadu příležitostí. Je uložena do elegantního balení, které jednoduše proměníte v praktický rámeček pro její vystavení.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...