Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Washingtonská deklarace b.k. 2018 Kód produktu: 10-01148

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Materiál
Typ
Ryzost
925/1000
Nominální hodnota
500 CZK
Kvalita
b.k.
Rok vydání
2018
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
40 mm
Tloušťka
2,9 mm
Balení
katalogová karta
Náklad
5 000 ks
Popis produktu

PSM ke 100. výročí Washingtonské deklarace

Dnem 17. října 2018 vydává Česká národní banka pamětní stříbrnou pětisetkorunu ke 100. výročí Washingtonské deklarace. Pětisetkoruna je ražena ze slitiny obsahující 925 dílů stříbra a 75 dílů mědi a vydává se ve dvojím provedení, v běžném a špičkovém (proof), které se liší povrchovou úpravou a provedením hrany. U mincí špičkové kvality je pole mince vysoce leštěné a reliéf je matován, hrana je hladká s vlysem „ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA * Ag 0.925 * 25 g *“. Mince běžné kvality mají hranu vroubkovanou.

Průměr mince je 40 mm, hmotnost 25 g a síla je 2,90 mm. Stejně jako u každé ražby mincí jsou i u těchto mincí povoleny odchylky v průměru 0,1 mm a v síle 0,15 mm. V hmotnosti je povolena odchylka nahoru 0,50 g a v obsahu stříbra odchylka nahoru 1 %.

Na lícní straně mince je na obrysu listiny Washingtonské deklarace vyobrazena heraldická figura českého lva nesoucího na hrudi srdeční štítek znázorňující znak Slovenska. Vlevo, dole a vpravo od obrysu listiny se nachází text „ZDAR, ZDAR, ZDAR NAŠÍ SAMOSTATNOSTI CZECHOSLOVAKS!“. Po obvodu pětisetkoruny je v opisu označení nominální hodnoty mince se zkratkou peněžní jednotky „500 Kč“ a text „ČESKÁ REPUBLIKA“, které jsou od sebe odděleny tečkou. Značka České mincovny, která je tvořena kompozicí písmen „Č“ a „M“, je umístěna při horním okraji mince.

Na rubové straně pětisetkoruny je v popředí zobrazena silueta budovy washingtonského Kapitolu, pod kterou se nachází listina s volnou stylizací části textu Washingtonské deklarace a jménem „TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK“. Vlevo od listiny je jméno „M.R.ŠTEFÁNIK“ a vpravo „E.BENEŠ“. Listina překrývá vlajku Československa, v jejím klínu je umístěno písmeno „V“. Po obvodu mince je v uzavřeném opisu text „WASHINGTONSKÁ DEKLARACE 1918-2018“. Při spodním okraji mince je umístěna iniciála autora mince MgA. Jakuba Oravy, které je tvořena písmenem „O“ v rámečku.

Ke každé minci se dodává katalogová karta smetanové barvy, na níž je popis mince a její plastické vyobrazení.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...