Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno
Vyprodáno

Tolar k narození dítěte 29 g proof 2021 Kód produktu: 10-01623

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Materiál
Ryzost
999/1000
Kvalita
Proof
Rok vydání
2021
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
40 mm
Balení
Papírová krabička
Popis produktu

Tolar k narození dítěte 29 g proof 2021

Tolar k narození miminka je originální, a přitom tradiční pozorností k příchodu nového života.

 

Averzní strana je věnována dvojici roztomilých miminek, kterou doplňuje srdíčko a opis TOLAR K NAROZENÍ DÍTĚTE. Chlapečka a holčičku najdete i na reverzní straně, kde je obklopují znamení zvěrokruhu a různé dětské motivy.

 

Peníz pro štěstí věnovali novorozeňatům již naši předkové. Talisman v podobě mince z drahého kovu dostávalo děťátko v rodinách bohatých šlechticů i chudých rolníků zpravidla od kmotra či kmotry. Minci vkládali do kolébky, a tak vznikly slovní obraty „do vínku“ (neboli do zavinovačky) a „do peřinky“, které se v souvislosti s dárkem pro miminko používají dodnes. Móda „vínkových mincí“ v českých zemích začala v éře renesance a skončila až v 19. století – tehdy totiž církev začala vydávat své vlastní křestní medaile. Ve 20. století – po vzniku Československé republiky – začal stát vydávat tzv. Svatováclavské dukáty, které si lidé pro tento účel rychle oblíbili.

 

Speciální dárkové balení obsahuje vedle tolaru také certifikát pravosti s prostorem pro vepsání osobního věnování a údajů o miminku.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...