Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno
Vyprodáno

Zlatá medaile Dana Zátopková, Emil Zátopek 1/2 proof 2022 Kód produktu: 10-02147

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Materiál
Kvalita
Proof
Rok vydání
2022
Hmotnost (g)
Průměr
28 mm
Balení
Etue
Náklad
122 ks
Téma
Popis produktu

Zlatá medaile Dana Zátopková, Emil Zátopek 1/2 proof 2022

Dana a Emil Zátopkovi – narodili se ve stejný den a v roce 2022 slavíme 100 let od tohoto data. Tato zlatá půluncová medaile vznikla jako jedna z cyklu nejkrásnějších nerealizovaných návrhů přihlášených do soutěží České národní banky.

Autorem návrhu je Asamat Baltaev a přenesl na jednu stranu medaile oba sportovce v jejich hlavních disciplínách – Danu s oštěpem a Emila („Ťopka) při běhu a na druhou jejich portréty s úsměvy, kterými si získali svět.

Při běhání otáčel hlavou, jeho styl byl upracovaný, obličej měl pokřivený námahou, a proto se mu přezdívalo Emil Hrozný. Vytrvalostní běžec Emil Zátopek však opakovaně posouval hranice lidských možností. Stal se trojnásobným mistrem Evropy, držitelem čtyř zlatých a jedné stříbrné olympijské medaile i pokořitelem 61 československých a 18 světových rekordů. Přestože mu atletický svět ležel u nohou, mnohem více si cenil něčeho jiného: „Vítězství je skvělá věc, ale přátelství je ještě lepší.“ Emilovou spřízněnou duší byla jeho manželka – fenomenální oštěpařka Dana, která se stala dvojnásobnou mistryní Evropy a držitelkou zlaté a stříbrné olympijské medaile. Jejich souhra byla nevšední – vždyť ve stejný den, kdy Emil na olympiádě v Helsinkách vyhrál běh na pět kilometrů, Dana zvítězila v hodu oštěpem za hranici padesáti metrů. Vedle sportovního nadání a nadšení spojovalo manžele Zátopkovy i datum narození. Oba přišli na svět ve stejném roce a v tentýž den. Bok po boku spolu strávili krásných dvaapadesát let.

Medaile je dodávána v etui spolu s certifikátem a vychází ve velmi limitované emisi pouhých 122 kusů!



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...