Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 4 ks Doprava zdarma
Dodání do 5 dnů

Zlatá mince Ivan Hlinka 1/2 oz proof 2018 Kód produktu: 10-01260

Cena (osvobozena od DPH)

Prodej

Cena v Kč
35 990
Cena v €
1 421,61 €
Ověřeno zákazníky
Dostupné do 5 dnů : 4 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999.9
Nominální hodnota
50 WST
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hrana
hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
28 mm
Náklad
250 ks
Popis produktu

Zlatá mince Ivan Hlinka 1/2 oz proof 2018

U příležitosti 20. výročí jednoho z největších triumfů českého kolektivního sportu vychází půluncová zlatá mince věnovaná hokejové legendě Ivanu Hlinkovi.

Zimní olympijské hry, které se roku 1998 konaly v japonském Naganu, přinesly několik změn. Především se jich poprvé v historii mohli zúčastnit hráči NHL, a Česká republika tak sestavila silné mužstvo oplývající řadou profesionálů. Svět nám přesto příliš nevěřil. Poté se však stalo něco nečekaného – outsideři poráželi jeden tým za druhým, ve finále rozdrtili svého arcirivala Rusko a získali svou úplně první zlatou olympijskou medaili. Zvláštní místo měl mezi nimi jejich trenér Ivan „Šéf“ Hlinka. Zdaleka se však nejednalo o jediný úspěch jeho hokejové kariéry – mimo jiné byl jedním z nejlepších hokejistů československé historie, jako hlavní trenér vyhrál s reprezentací mistrovství světa v roce 1999 a stal se prvním evropským trenérem, který koučoval tým NHL po celou sezonu. Kdo ví, co všechno by ještě dokázal, kdyby se v roce 2004, ve věku pouhých 54 let, nestal obětí tragické autonehody.

Autorem hokejové mince je Mgr. Petr Horák, pedagog a medailér, který má se sportovními tématy bohaté zkušenosti. Reverzní stranu mince věnoval portrétu charismatického kouče, který obklopil opisem „IVAN HLINKA – TRENÉR ZLATÉHO TÝMU – NAGANO 1998“. Protože mince České mincovny jsou vydávány pod licencí zahraničního vydavatele, kterým je stát Samoa, jejich averzní strana nese jeho nezbytné náležitosti – státní znak, jméno a portrét královny Alžběty II., nominální hodnotu 50 DOLLARS (WST) a ročník emise 2018.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...