Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 2 ks Doprava zdarma
Ihned k dodání

Zlatá mince Johann Wolfgang Goethe 1/2 oz 2022 Kód produktu: 10-01985

Cena (osvobozena od DPH)

Prodej

Cena v Kč
33 990
Cena v €
1 342,28 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 1 ks
Dostupné do 5 dnů : 1 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999.9/1000
Nominální hodnota
25 NZD
Kvalita
Proof
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
28 mm
Balení
Etuje + certifikát pravosti
Náklad
200 ks
Popis produktu

Zlatá mince Johann Wolfgang Goethe 1/2 oz 2022

Zlatá půl uncová mince z volného cyklu, který připomíná významné osobnosti světových dějin je věnována Johannu Wolfgangu Goethe. Ten se do dvorany velikánů zařadil v roce, kdy uplynulo 190 let od jeho smrti.

Věrný portrét spisovatele inspirovaný dobovou malbou je na reverzní straně mince doplněn opisem JOHANN WOLFGANG GOETHE. Averzní stranu mince, jež je věnována Goethově slavné monumentální tragédii, stravují plameny, ve kterých se objevuje nápis FAUST. Protože se jedná o minci vydávanou v zahraniční licenci ostrova Niue, nese averz ještě nezbytné atributy tohoto emitenta – jméno a portrét královny Alžběty II., nominální hodnotu 25 DOLLARS (NZD) a rok emise 2022.

Německý spisovatel Johann Wolfgang Goethe, který je považován za největší literární osobnost své doby, stvořil na přelomu 18. a 19. století neuvěřitelně rozsáhlé a pečlivě propracované dílo. Zanechal po sobě lyriku, dramata, epiku, rozsáhlou korespondenci i teoretické spisy. Inspirovaly ho německé pověsti i nešťastná láska, antika i Shakespeare. Do svých děl promítl rezignovanou melancholii i odhodlaný vzdor. Nezkušeným mladíkům pomáhal najít cestu životem, zkušeným hudebním skladatelům nabízel novou inspiraci. Překračoval konvence, ale přitom je nebořil. Jeho přístup ke skutečnosti a k objevování světa byl literární a zároveň vědecký. Přestože vstoupil do dějin jako spisovatel světového významu, byl také schopným právníkem, zákonodárcem a ministrem, zdatným malířem, sochařem a projektantem silnic, vyhlášeným znalcem mincí, porcelánu a barev. Není divu, že Heinrich Heine Goetha popsal jako „košatý strom, který všechny zastínil a nechal je uschnout“.

Minci, která vychází v limitovaném nákladu čítajícím 200 kusů, doprovází obrázkový certifikát pravosti. Ten připomíná Goethova nejznámější díla.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...