Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 4 ks Doprava zdarma
Ihned k dodání

Zlatá mince Legendy čs. hokeje Jan Suchý 1/4 oz proof 2018 Kód produktu: 10-01231

Cena (osvobozena od DPH)

Prodej

Cena v Kč
16 890
Cena v €
667,17 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 1 ks
Dostupné do 5 dnů : 3 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
25 WST
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hrana
hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
22 mm
Balení
papírová etuje
Náklad
200 ks
Popis produktu

Zlatá mince Legendy čs. hokeje Jan Suchý 1/4 oz proof 2018

Sběratelská série „Legendy českého hokeje“ připomíná obránce, kterému mohl v 60. a 70. letech konkurovat jen málokterý světový hráč. Zlatá mince je věnována Janovi Suchému.

Nejproduktivnější a pravděpodobně i nejlepší obránce v historii našeho ledního hokeje hrál doslova s nasazením života – byl totiž prvním československým hokejistou, který obětavě blokoval soupeřovy střely vlastním tělem. Zároveň se zhlédl v moderním pojetí role obránce a od defenzivní činnosti bleskově přecházel do ofenzivy, kde podnikal obávané protiútoky. V útoku se mu dařilo natolik, že dokázal vyhrát titul krále ligových střelců (dodnes je jediným českým obráncem, kterému se to podařilo) či vsítit hattrick za pouhých 47 sekund hry. Z olympijských her v Grenoblu roku 1968 přivezl stříbro. Stříbro získal také na mistrovstvích světa v letech 1965, 66, 71 a 74 a v letech 1969 a 70 si odnášel bronz. Šampionát v šedesátém devátém byl pro Československo obzvláště významný, protože se našim hokejistům podařilo porazit Sověty, a to krátce po invazi vojsk Varšavské smlouvy. Tehdy to byl právě gól Jana Suchého, který nám dopomohl ke slavnému sportovnímu i morálnímu triumfu.

Autorem mince se stal zkušený medailér a pedagog Mgr. Petr Horák. Její reverzní stranu věnoval věrnému portrétu obránce obklopenému opisem JAN SUCHÝ – ČLEN SÍNĚ SLÁVY IIHF A ČESKÉHO HOKEJE – GRENOBLE 1968. Posledním detailem reverzu je pak číslo dresu 17. Mince jsou vydávány v licenci zahraničního vydavatele, kterým je stát Samoa, a jejich averzní strana proto nese následující nezbytné atributy – jméno a portrét královny Alžběty II., státní znak, nominální hodnotu 25 DOLLARS (WST) a letopočet emise 2018.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...