Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Zlaté mince Český lev 25 x 0.5 g b.k. 2022 Kód produktu: 10-02004

Cena (osvobozena od DPH)

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
5 NZD
Kvalita
Rok vydání
2022
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
11 mm
Balení
Plastová kapsle
Náklad
500 ks
Ze série
Téma
Popis produktu

Zlaté mince Český lev 25 x 0.5 g b.k. 2022

Speciální balení mincí s motivem Českého lva pro rok 2022, které obsahuje pětadvacet identických půlgramových mincí z ryzího zlata. V momentě, kdy chcete zpeněžit jenom část své investice, můžete balení rozlámat a prodat po kouscích.

Reverzní straně vévodí český lev v netradičně realistickém podání se Svatováclavskou korunou na hlavě. Averzní strana pak předkládá orlici na štítu, která je syntézou svatováclavského, moravského a slezského dravce. Autorem reliéfu je již tradičně medailér Asamat Baltaev, DiS. Protože mince vychází v licenci zahraničního emitenta, kterým je ostrov Niue, jejií averzní strana nese jeho nezbytné atributy – jméno a portrét královny Alžběty II., nominální hodnotu a rok emise 2022.

Nejznámější příběh o tom, jak se exotický lev stal symbolem české země, představuje pověst o Bruncvíkovi – bájném knížeti, který cestoval až do daleké Afriky, kde pomohl králi zvířat v boji s lítou saní. Věrohodnější vysvětlení nabízejí staří kronikáři. Podle nich roku 1158 císař Fridrich I. Barbarossa odměnil knížete Vladislava II. královskou korunou a novým erbovním zvířetem, které nahradilo dosavadní orlici. Lev představoval ctnosti rytíře, sílu a odvahu, které Vladislav prokázal při dobývání města Milána v císařových službách. A jak heraldická šelma přišla ke svému druhému ocasu? Opět v tom sehrálo roli hrdinství. Roku 1204 pomohl král Přemysl Otakar I. císaři Otovi IV. v boji proti Sasům a český lev za to dostal druhý chvost, který ho odlišil od šelem ostatních národů a dodal mu jedinečnou prestiž. Středověcí spisovatelé však svá vyprávění rádi přibarvovali a nejsou spolehlivým zdrojem informací. Jisté je proto jediné – první skutečně doložený český lev byl symbolem dynastie Přemyslovců a objevuje se na jezdecké pečeti Vladislava Jindřicha z roku 1203. Na znak celé země lva povznesl až Přemysl Otakar II., král železný a zlatý.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...