Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Zlatý dukát k narození dítěte 3,49 g proof 2022 Kód produktu: 10-01893

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Materiál
Ryzost
986/1000
Kvalita
Proof
Rok vydání
2022
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
20 mm
Balení
Papírová krabička
Popis produktu

Zlatý dukát k narození dítěte 3,49 g proof 2022

Zlatý dukát vydaný k příchodu nového života na svět. S tímto momentem je spojena celá řada rituálů. Jeden z nich má kořeny v daleké historii a spočívá v obdarování miminka penízkem ze zlata.

 

Averzní strana dukátu je věnována dvojici roztomilých miminek, kterou doplňuje srdíčko a opis „DUKÁT K NAROZENÍ DÍTĚTE“. Chlapečka a holčičku najdete i na reverzní straně, kde je obklopují znamení zvěrokruhu a různé dětské motivy.

 

Zvyk obdarovat novorozené miminko cenností z drahého kovu se v českých zemích objevil nejprve u šlechty, konkrétně u rodu Rožmberků v časech renesance. Ti svým potomkům dávali do kolébky ozdobné zlaté knoflíky, které postupně nahradily zlaté mince. Ze zvyku se zanedlouho stala móda, která se šířila mezi všemi vrstvami obyvatelstva. Peníz, obvykle zlatý dukát, věnovaný zpravidla kmotrem či kmotrou měl zajistit, aby miminko v budoucnu netrpělo nouzí. Tuto pozornost, která se stala první investicí do života novorozeněte a zároveň talismanem pro štěstí, pak rodiče opatrovali až do jeho dospělosti. Po vzniku samostatného Československa připadla úloha dárku pro miminko svatováclavským dukátům.

 

Speciální dárkové balení obsahuje vedle dukátu také certifikát pravosti s prostorem pro vepsání osobního věnování a údajů o miminku.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...