Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno
Vyprodáno

Zlatý dukát Vznik ČSR Martinská deklarace 3,49 g oz proof 2018 Kód produktu: 10-01715

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Materiál
Ryzost
986/1000
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
20 mm
Balení
Krabička
Náklad
400 ks
Téma
Popis produktu

Zlatý dukát Vznik ČSR Martinská deklarace 3,49 g oz proof 2018

Čtvrtý z pěti dukátů minisérie Vznik Československa je věnován Martinské deklaraci.

Averzní strana dukátu nese motiv dvouocasého lva, na jehož hrudi je otvor, kterým prosvítá text slovenské deklarace a do tohoto otvoru pak zapadá slovenský štítek na reverzní straně. Znak nové republiky je tak kompletní.

Jestliže byli Čechové v rámci Rakouska utlačováni a marně se domáhali vlastního státu, pak postavení Slováků v Uhrách bylo ještě podstatně horší. Není proto divu, že Slováci doma i za hranicemi od samého počátku vehementně podporovali české snahy o rozbití monarchie a zřízení demokratického státu. Společné česko-slovenské myšlenky, představy, touhy a požadavky byly formulovány nejprve v Pittsburské dohodě, poté ve Washingtonské deklaraci, a nakonec při vyhlášení samostatného Československa pod pomníkem svatého Václava v Praze. To, co bylo ujednáno krajany za hranicemi Slovenska, však bylo třeba potvrdit ještě na domácí půdě. Dne 30. října se v Turčianském Svatém Martině sešli zástupci všech slovenských politických stran a jednohlasně odhlasovali Deklaraci slovenského národa, která vstoupila do dějin jako Martinská.

Dukát je uložen v dárkové krabičce. Limitovaná emise 400 kusů.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...