Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Sada 5 zlatých mincí Krugerrand 1,85 oz proof 2006 Kód produktu: 05000750

Cena (osvobozena od DPH)

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Materiál
Ryzost
916.7/1000
Kvalita
Proof
Rok vydání
2006
Průměr
16,5; 22; 27; 32.7 mm
Balení
etuje + číslovaný certifikát
Náklad
700 ks
Popis produktu

Krugerrand - sada 4 mincí a stříbrné pamětní medaile

Raritní set jihoafrických zlatých investičních mincí Krugerrand, vydaný v roce 2006 mincovnou The South African Mint. Tato sada se skládá ze čtyř zlatých 22karátových mincí následujících hmotností: 1/10 Oz, 1/4 Oz, 1/2 a 1/1 Oz, dodávaných společně v luxusní etuji. Pátou emisí setu je pamětní medaile, připomínající 5šilinkovou minci z roku 1892.

Sada je také unikátní svojí jednouncovou mincí, na které najdete iniciály O. S., které by měly připomínat velkého výtvarníka, umělce a rytce Ottu Schultze, který se stal autorem mincí Krugerrand a také stříbrné pamětní medaile. Jeho monogram se standartně na Krugerrandu neobjevuje. Důvod je velmi vtipný – v holandštině totiž tato zkratka znamená vůl!

Výjimečná je tato jednouncová mince i z dalšího hlediska. Na lícově straně si můžete všimnout berlínské mincovní značky, protože tato mince byla na rozdíl od všech ostatních ražená v Berlínské mincovně. První mince s Paulem Krugerem od Otty Schultze, ražená roku 1892, byla totiž vydána právě touto mincovnou.

Mince jsou vyrobeny s maximální péčí a následně jsou zapouzdřeny do ochranné akrylové kapsle. Emise jsou vyráběny za přísných kvalitativních podmínek v limitovaných edicích a prodávány jsou společně s číslovaným certifikátem pravosti. Tyto zlaté poklady patří mezi nejvzácnější části kolekcí sběratelů po celém světě.

Investiční zlatá mince Krugerrand je nejstarší a nejznámější zlatou investiční mincí. Byla představena v roce 1967 jako prostředek pro soukromé vlastnictví zlata. Neobvykle pro investiční mince byl Krugerrand určený k oběhu jako měna. Z toho důvodu byl kvůli vyšší odolnosti ražen jako slitina zlata a mědi.

Jméno dostala složením příjmení tehdejšího prezidenta Paula Krugera a názvu tamní měny (Rand). Od roku 1967 se Krugerrand razil jako jednouncová mince. V roce 1980 byly zavedeny další hmotnosti 1/10 Oz, 1/4 Oz a 1/2 Oz.

Na lícové straně je vyobrazen Paul Kruger společně s nápisem "SUID-AFRICA <> SOUTH AFRICA". Na rubové straně je vyobrazena africká gazela, název mince "KRUGERRAND", hmotnost a ryzost "FYNGOUD 1 Oz FINE GOLD" a rok ražby. Na minci není vyznačena nominální hodnota.

Ke každé sadě mincí, uložených v originální etuji, je vydám individuálně číslovaný certifikát pravosti. Náklad emise je pouze 700 sad pro celý svět!

Starší vydání Krugerrandu se vyskytují jen občas, proto bývají mezi sběrateli z celého světa vždy velmi ceněné!

72260_Rev


Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...