Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 1 ks Doprava zdarma
Dodání do 5 dnů

Zlatá mince Protea Prestige Set Nelson Mandela proof 1,1 oz 2013 Kód produktu: 05000770

Cena (osvobozena od DPH)

Prodej

Cena v Kč
63 100
Cena v €
2 492,59 €
Ověřeno zákazníky
Dostupné do 5 dnů : 1 ks
Základní charakteristika produktu
Materiál
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
5 USD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2013
Hrana
vroubkovaná
Průměr
16,5mm, 32,69mm + medaile 32,69 mm
Balení
etuje + číslovaný certifikát
Náklad
3 000 ks
Popis produktu

Nelson Mandela - pamětní sada dvou mincí a stříbrné medaile

V roce 2013 vydala jihoafrická mincovna South African Mint pamětní sadu mincí, připomínající jednoho z největších velikánů 20. století. Tato prestižní sada (prestige set) se skládá ze dvou zlatých mincí a jedné stříbrné medaile – vše je vyvedeno v nejvyšší ryzosti a v kvalitě proof. Dřevěná etuje této sady je na vrchní straně opatřena plaketou s označením setu.

Mince jsou vyrobeny s maximální péčí a pod odborným dohledem. Tyto zlaté poklady jsou vyráběny za přísných kvalitativních podmínek v limitovaných edicích a prodávány jsou společně s číslovanými certifikáty pravosti. Jedná se dokonce o uzákoněná platidla v JAR.

Nelson Mandela se proslavil především jako bojovník za lidská práva, prezident Jihoafrické republiky a velký odpůrce apartheidu a rasismu. Jednalo se o prvního černošského prezidenta v historii JAR. V 60. letech byl odsouzen za vlastizradu na doživotí. Po 27 letech strávených ve vězení byl však propuštěn a mohl aktivně zahájit svoji politickou kariéru.

Mandela je celosvětově uznávaným a uctívaným politikem, i když se setkáváme s jeho mnohými odpůrci. Mandela získal během svého života celou řadu ocenění. Mezi největší můžeme zařadit Nobelovu cenu za mír, kterou obdržel společně s de Klerkem v roce 1993. Sami Afričané jej nazývají jako „Otce národa“ nebo příhodným označením „Tata“ či klanovým jménem Madiba.

V roce 2013 tento světově proslulý státník prohrává dlouhou bitvu s plicní infekcí. Jihoafrická mincovna se rozhodla vzdát slavnému prezidentovi hold a na počest jeho památky vydala sadu zlatých mincí a pamětní medaile.

Na lícových stranách všech mincí je zobrazen Mandela s proteovými ratolestmi, nápisem SOUTH AFRICA a rokem Mandelova úmrtí. Všimněte si i iniciálů autora V. L. Chipa „VLC“.

Prestige Set Protea Mandela 2013_5

Rubová strana 1 Oz mince vyobrazuje Mandelovo dětství ve vesnici Qunu. Jedná se o období, kdy byl Mandelův otec zbaven místa náčelníka kmene. Celá jeho rodina byla donucena se přestěhovat právě do vesnice Qunu. Na minci je vyražen citát (v angličtině): „Bylo to v této vesnici, nedaleko Umtata, kde jsem strávil nejšťastnější roky svého dětství a kde se nachází mé nejranější vzpomínky“

Rubová strana 1/10 Oz mince připomíná Mandelovu charitativní činnost. V roce 1995 založil organizaci, která měla chránit děti a mladistvé do jejich 22. roku života. Na obědě s dětmi pronesl citát, který je zachycen na této minci: „Nic nedokáže odhalit duši společnosti více, než to jak se chová ke svým dětem“.

Rubová strana pamětní medaile připomíná devítiletého Mandelu, když přišel do města Mqhekezweni, kde se setkal s náčelníkem lidu Thembu s Jongintabaou Dalindyebem. I na této straně je zachycen citát, připomínající tento osudový okamžik: “V tom okamžiku kdy jsem spatřil Jongintaba a jeho dvůr, cítil jsem se jako vytažený kořen stromu ze země a hozený do středu silného proudu, jemuž jsem nemohl odolat“.

Prestige Set Protea Mandela 2013_6

Ke každé sadě mincí, uložených v etuji ze dřeva vzácného stromu Kiaat, je vydán individuálně číslovaný certifikát pravosti. Náklad emise je 3 000 prestižních sad pro celý svět!



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...