Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 4 ks Doprava zdarma
Ihned k dodání

Sada 3 stříbrných mincí Australské trio 3 x 1 oz vysoký reliéf 2018 Kód produktu: 7-01126

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
5 190
Cena v € (vč DPH 21 %)
204,97 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 1 ks
Dostupné do 5 dnů : 3 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
3 AUD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
32.6 mm
Tloušťka
6.0 mm
Balení
etuje + číslovaný certifikát
Téma
Popis produktu

Klokan, koala a ledňáček

Mincovna v Perthu v roce 2018 vydala sadu mincí. Všechny mince spojuje několik společných vlastností. Jsou provedeny ve vysokém reliéfu, zachycují typické australské symboly, jedná se o uzákoněná australská platidla a byly vyraženy mincovnou The Perth Mint. Sada je dodávána s certifikátem pravosti v elegantní etuji.

Všechny mince

Australian Kangaroo

První emisí je stříbrná mince, která zachycuje typický australský symbol – klokana. Emise byla vyrobena v Mincovně v Perthu. V souladu s právní vyhláškou z roku 1965 je tato mince považována za uzákoněné australské platidlo.

Neil Hollis, autor návrhu rubové strany, se narodil v roce 1954. Svůj život zasvětil umění a studentům. Téměř čtyřicet let působil na uznávané Central TAFE School. V nedávné době však aktivní profesní kariéru ukončil. Přesto v důchodovém věku navázal spolupráci s mincovnou v Perthu. Zkušený umělec tak může i nadále udivovat svět novou tvorbou.

Rubová strana zachycuje dva klokany ve skoku. V pozadí je umělecky zachycená venkovská krajina. Nechybí ani obvyklá iniciála „P“, která se stala klasickým symbolem mincovny v Perthu. Lícové straně vévodí silueta královny Alžběty II. Samozřejmostí je údaj, který prozrazuje nominální hodnotu a název země emitenta.

Náklad této emise je 10 000 ks.

Koala

Jednouncová mince ražena do ryzího stříbra (999,9/1000) vyrobená v australské mincovně The Perth Mint. Hmotnost mince je 31,135 g a je ražena ve vysokém reliéfu. Byla vydána jako zákonné platidlo na základě australského zákona a o měně z roku 1965.

Koalové se vyskytují v pobřežních oblastech východní a jižní Austrálie, od Adelaide až k jižní části poloostrova Cape York. A právě koala se stal symbolem Austrálie. Rozšiřte si svoji sbírku cenných kovů o minci, zobrazující vzácného živočicha z Austrálie! Jedná se o velmi limitovaný náklad!

Natasha Muhl, která navrhla ústřední motiv mince, žije a pracuje v australském velkoměstě – v Perthu. Pro tamější mincovnu navrhuje zejména zvířecí a rostlinné motivy. Sama uvádí, že své mládí prožila v přírodě, což významně ovlivnilo její uměleckou tvorbu. Inspiraci také hledá při sledování televizních dokumentů nebo při četbě literatury o divoké přírodě.

Rubová strana mince zachycuje medvídka koalu s eucalyptovými listy. Je zde také vyraženo „P“ jako znak mincovny The Perth Mint. Na lícové straně mince je portrét Jejího Veličenstva královny Alžběty II., na jehož návrhu se podílel slavný britský umělec Ian Rank-Broadley. Nechybí zde ani nominální hodnota „1 DOLLAR“.

Náklad této emise je 10 000 kusů pro celý svět!

Ledňáček

Krásná mince s impozantním vyobrazením ledňáčka vyražená do čistého stříbra! Hmotnost mince je 31,1 g a je vyrobena z ryzího stříbra (24 karátů). Tento sběratelský kousek je nejen vhodným investičním artiklem, ale i uzákoněným australským platidlem. Mince se také vyznačuje vysokým reliéfem.

Ledňáček je velmi výrazně zbarvený pták s oranžovou spodinou a modrým hřbetem, křídly a temenem. Pro své krásné zbarvení je nazýván létajícím drahokamem. Stejně jako v ptačím světě bude zajisté mince s ledňáčkem skutečným drahokamem i ve Vaší sbírce!

Rubová strana zobrazuje ledňáčka, letícího noční krajinou. Iniciála „P“ je tradičním znakem mincovny The Perth Mint. Vedle ní je vyryt rok ražby 2018. Na lícové straně mince je podobizna Jejího Veličenstva královny Alžběty II. Dále je uvedena nominální hodnota "1 DOLLAR" a název emitující země "AUSTRALIA". 

Perth Mint se rozhodla, že nevydá více než 5 000 ks této emise.

Balení



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...