Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 4 ks Doprava zdarma
Dodání do 5 dnů

Sada dvou stříbrných mincí Průmyslová revoluce 2 x 1 oz 2018 Kód produktu: 7-01096

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
5 893
Cena v € (vč DPH 21 %)
232,70 €
Ověřeno zákazníky
Dostupné do 5 dnů : 4 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
2 AUD
Rok vydání
2018
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
38.5 mm
Tloušťka
4.10 mm
Balení
etuje + certifikát pravosti
Náklad
1 000 ks
Popis produktu

Dvě mince oslavující průmyslovou revoluci

Mincovna v Perthu vydala tvarem naprosto unikátní mince. Již na první pohled upoutá jejich atypický vzhled – mince totiž vzhledově připomínají ozubená kola. Přesto se jedná o uzákoněná platidla v ostrovním státě Tuvalu.

prumyslova-revoluce-2018-sada-dvou-stribrnych-minci99991000-5

Emise vzdává hold technickému pokroku a průmyslové revoluci, která znamenala zásadní proměnu lidské společnosti. Na počátku stál objev parního stroje Jamesem Wattem, který dokázal v mnohém nahradit lidskou sílu. Staré manufaktury musely ustoupit novým produktivním továrnám, do měst začal ve velkém přicházet těžký průmysl a produkce nových výrobků strmě stoupala. Okolo roku 1870 se objevuje další velká vlna. Lidstvo se začíná seznamovat s elektřinou, která změní svět okolo nás až po naše časy.

Tom Vaughan, autor této mince, prozrazuje, že se v Mincovně v Perthu každý umělec specializuje na určitou oblast. On sám nejraději zachycuje anatomicky přesné postavy nebo těla zvířat. Nepohrdne ale ani jinými zajímavými motivy. Pro mincovnu pracuje již od roku 2009. Pochvaluje si nejmodernější pracovní pomůcky a je nadšený z procesu, který jeho malůvku přemění v hmatatelnou minci, na které je jeho návrh zachycen i s těmi nejdrobnějšími detaily.

První mince zachycuje období páry. Vidět můžeme jednu z prvních parních lokomotiv, nechybí ani komíny, které se staly novým nezbytným doplňkem každého většího města. Druhá mince se věnuje elektřině. Oslavuje vynálezy Tesly a Edisona, mezi nimiž pochopitelně nemůže chybět žárovka. Lícové strany obou mincí vyobrazují královnu Alžbětu II., údaj prozrazující hmotnost, ryzost, nominální hodnotu, název země emitenta a rok ražby.

Mince jsou uchovány v originální etuji. Mince přesně pasují do zvláštního soukolí, které dokáže mincemi pohybovat. Z emise se tak stává sběratelsky opravdu unikátní předmět. Samozřejmostí je číslovaný certifikát pravosti. Mincovna se rozhodla, že nevydá více než 1000 emisí pro celý svět!

prumyslova-revoluce-2018-sada-dvou-stribrnych-minci99991000-4


Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...