Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Biblická série Adam a Eva 2 oz 2016 Kód produktu: 06001360

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
2 NZD
Kvalita
b.k.
Rok vydání
2016
Hrana
hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
39 mm
Tloušťka
7 mm
Balení
krabička ve tvaru knížky
Náklad
1 499 ks
Popis produktu

Biblická série - Adam a Eva 2 oz

Nejslavnější biblické příběhy se staly inspirací pro mincovnu Scottsdale Mint, která na jejich počest vydala v roce 2016 novou sérii mincí. Jedna z emisí tohoto sběratelskému setu byla věnována okouzlující legendě o Adamovi a Evě. Mince je současně legálním platidlem ve státě Niue.

Adam a EvaTato emise je vyrobena z ryzího stříbra (999/1000 Ag) a je provedena se všemi detaily v mincovní kvalitě antique finish, která se snaží co nejvěrněji zachytit původní motiv. Hmotnost této mince je 2 Oz, její nominální hodnota 2 $ a průměr 39 mm. Dílo zachycuje výjev z ilustrace slavného francouzského umělce Gustava Dorého (1832 – 1883).

Gustave Doré pochází ze Štrasburku. Již v mládí se u něho projevovaly umělecké sklony. Velmi rychle si oblíbil tvorbu mědirytin, dřevorytin a ocelorytin. Jeho talentu si všimli i přední světoví autoři. Doré se tak zasloužil o ilustraci děl od Honorého de Balcaza, Johna Miltona a Danteho Alighieriho. Nejvíce se snad proslavil ilustrací Anglické bible. Právě náboženské motivy Gustava Dorého se staly vzorem pro Scottsdale Mint.

Slavný příběh, který připomíná osudy slavné dvojice Adama a Evy. Bůh stvořil nejprve Adama, potom z Adamova žebra také ženu. Křesťané si touto legendou připomínají vznik lidstva.

Rubovou stranu mince lze považovat za opravdový unikátní skvost. Velmi přesvědčivě zachycuje Dorého předlohu. Nachází se zde i anglický název pro tento biblický výjev. Na lícové straně se nachází podobizna královny Alžběty II., nominální hodnota 2 $, rok emise 2016 a země emitenta Niue, což je ostrovní stát v Tichém oceánu.

Tato emise je nejen krásný sběratelský kousek, ale i vhodný cenný dárek pro Vaše nejbližší, který nikdy neztratí svoji skutečnou hodnotu. Mince je dodávána v unikátním balení, které svým vzhledem připomíná knížku. V něm se nachází mince s přiloženým certifikátem pravosti. Náklad emise je 1 499 ks pro celý svět.

Adam a Eva



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...