Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Biblická série Noemova holubice 2 oz 2018 Kód produktu: 7-00960

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
2 NZD
Kvalita
Antique finish
Rok vydání
2018
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
39 mm
Tloušťka
7 mm
Balení
etuje
Náklad
1 499 ks
Popis produktu

Noemova holubice 2 Oz Ag 2018

"I řekl Bůh Noemu: "Rozhodl jsem se skoncovat se vším tvorstvem, neboť země je plná lidského násilí. Zahladím je i se zemí. Udělej si archu z goferového dřeva… Hle, já uvedu potopu, vody na zemi, a zahladím tak zpod nebe všechno tvorstvo, v němž je duch života."

GENESIS 6, 13-17

NoeZnámý biblický příběh o Noemově arše inspiroval mincovnu Scottsdale k vydání stříbrné investiční mince o hmotnosti 2 Oz a ryzosti 999/1000 Ag. Mince je provedena technikou antique finish, která dodává platidlu starobylý ráz!

Noemova archa se stala jedním ze symbolů biblických příběhů. Dodnes tato legenda, opředená mýty, budí vášnivé debaty. Noe měl totiž zachránit život na Zemi před potopou. Do své archy, která je zpravidla vnímána jako třípatrová loď, umístil od každého živočišného druhu samce i samici. Obdobně převezl i všechny rostliny. Sedm lidských postav zase mělo zajistit naši existenci. Noe nakonec se svojí archou přistál u hory Ararat. Na jeho dobrodružné cestě jej provázela holubice, která symbolizovala mír.

Na rubové straně mince vidíme biblický motiv. Noemova archa se plaví po rozbouřeném moři. Před ní letí holubice jako symbol dobrých úmyslů. Číst zde můžeme anglický nápis Noah´s Dove (Noemova holubice). Lícová strana mince zachycuje královnu Alžbětu II., zemi emitenta Niue, nominální hodnotu, rok ražby, materiál, hmotnost a ryzost.

Tyto biblické motivy bývají mezi sběrateli oblíbené. Jedná se tedy nejen o investiční minci, ale také o lákavý sběratelský kousek, který nikdy neztratí svoji uměleckou ani finanční hodnotu. Emise je dodávaná v originální etuji, která připomíná Bibli.

Mincovna se rozhodla, že nevydá více než 1 499 ks pro celý svět!

Noemova-holubice-stribro-999100039714992-4


Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...