Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Equilibrium 1 oz BU 2018 Kód produktu: 7-01178

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
5 NZD
Kvalita
b.k.
Rok vydání
2018
Hmotnost (g)
Hmotnost
Balení
Ochranná kapsle
Popis produktu

Stříbrná mince Equilibrium 1 oz BU 2018

Představujeme Vám novou stříbrnou jednouncovou minci, která byla vyrobená v Bratislavské mincovně (Pressburg Mint). Nominální hodnota mince je 25 NZD. Jedná se o první minci ze série Equilibrium, která se bude razit několik let – každoročně však s jiným motivem. Současně je to také první stříbrná emise, která byla vyražena v Bratislavě od doby krejcarů, denárů a tolarů, které se razily ve staré bratislavské mincovně!

Slovo equilibrium znamená rovnováhu, proto není žádným překvapením, že motivem mince se stal koncept jin a jang. Jin je tmavší element, který je spojován s temnou energií a tmavým místem. Bývá symbolizován vodou a zemí. Jang je oproti tomu světlý element, který je spojen s veselím, radostí a aktivitou. Bývá symbolizován větrem a ohněm. Říká se, že jin a jang se nevylučují, jsou na sobě závislé, dají se dále dělit na jin a jang, navzájem se podporují a mohou se vzájemně měnit.

Rubová strana zachycuje jin a jang společně se stromem života, který reprezentuje soužití přírody s technikou. Na okraji mince se nachází údaje prozrazující hmotnost, ryzost kovu a nominální hodnotu. Lícová strana vyobrazuje královnu Alžbětu II. Jednotlivé motivy opět odkazují na vztah přírody a techniky. Váhy symbolizují rovnováhu (equilibrium). Nechybí ani rok ražby a název série.

Jin a jang




Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...