Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 1 ks Doprava zdarma
Ihned k dodání

Stříbrná mince Kanadská fauna - Vydra mořská 1 Oz proof kolor 2019 Kód produktu: 7-01297

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
2 995
Cena v € (vč DPH 21 %)
118,24 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 1 ks
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
20 CAD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2019
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
38 mm
Balení
etuje + certifikát pravosti
Náklad
4 000 ks
Téma
Popis produktu

Stříbrná mince Kanadská fauna - Vydra mořská 1 Oz proof kolor 2019

Kanadská královská mincovna vydala v roce 2019 sérii tří mincí, které vzdávají hold kanadské fauně. Třetí emisí této sady je stříbrná mince, která vyobrazuje roztomilé mořské vydry. Průměr mince je 38 mm, hmotnost jedna trojská unce (31,1 g), hrana vroubkovaná. Mince byla vyrobena z ryzího stříbra a v nejvyšší mincovní kvalitě proof.

Vydra mořská je největším druhem vydry, který obývá vody Tichého oceánu od břehů Japonska až po Kalifornii. Vydry v průběhu 18. a 19. století hojně vyhledávali lovci kožešin, což nakonec vedlo k velkému úbytku těchto huňatých vodních savců. Od dvacátého století jsou vydry chráněnými živočichy. Živí se mlži, hlavonožci a zejména ježovkami, kterých vydry denně zkonzumují několik kilogramů. Nevyhýbají se ani živočichům s tvrdou skořápkou, což mnohdy vede k úhynu samotné vydry, neboť si touto stravou mohou fatálně poničit chrup.

Rubová strana vyobrazuje dvě spokojené vydry, které se roztomile přitulují k sobě. Bezprostředně za nimi se nachází přírodní útes, který omývají vody Pacifiku. Pestrobarevný západ slunce dodává celé scenérii romantický nádech. V popředí nechybí nápis CANADA 2019. Lícová strana vyobrazuje královnu Alžbětu II., která je nejvyšší představitelkou Kanady. Uvedena je anglická podoba jejího jména a latinský nápis D. G. Regina (z Boží milosti královna).

Susanna Blunt se podílela na návrhu této mince. Z její dílny pochází lícová strana, která vyobrazuje profil královny Alžběty. Autorka se narodila v Číně bohatému anglickému bankéři. Během své pestré kariéry se seznámila i s Yoko Ono, se kterou intenzivně spolupracovala. Záhy začíná vyučovat v San Franciscu a Vancouveru. Blunt se stala jednou z největších ikon současného malířství.

Mince nadchne nejen sběratele moderní numizmatiky, ale také milovníky Kanady a divoké přírody. Potěší také ty, kteří dokáží ocenit detailní umělecké zpracování. Mince je dodávána v klasické etuji s certifikátem pravosti. Náklad emise nepřekročí 4 000 ks.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...