Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 2 ks Doprava zdarma
Dodání do 5 dnů

Stříbrná mince Koala 1 oz proof vysoký reliéf 2018 Kód produktu: 7-01092

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
2 193
Cena v € (vč DPH 21 %)
86,61 €
Ověřeno zákazníky
Dostupné do 5 dnů : 2 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
1 AUD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2018
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
32.6 mm
Balení
etuje + číslovaný certifikát
Náklad
10 000 ks
Téma
Popis produktu

Koala 2018 1 oz Ag- vysoký reliéf

Jednouncová mince, ražená do ryzího stříbra (999,9/1000) a vyrobená v australské mincovně The Perth Mint. Hmotnost mince je 31.1 g a je ražena ve vysokém reliéfu. Byla vydána jako zákonné platidlo na základě australského zákona o měně z roku 1965.

KoalaHlavním motivem mince je koala, která je považována za národního maskota Austrálie. Konkrétně se jedná o koalu z jižní části Austrálie, která dorůstá výrazně větší velikosti než koala na severu a vyniká silnější kožešinou, která jí zajišťuje ochranu před chladnějšími zimami v jižní Austrálii.

Natasha Muhl, která navrhla ústřední motiv mince, žije a pracuje v australském velkoměstě – v Perthu. Pro tamější mincovnu navrhuje zejména zvířecí a rostlinné motivy. Sama uvádí, že své mládí prožila v přírodě, což významně ovlivnilo její uměleckou tvorbu. Inspiraci také hledá při sledování televizních dokumentů nebo při četbě literatury o divoké přírodě.

Na lícové straně mince je portrét Jejího Veličenstva královny Alžběty II., na jehož návrhu se podílel slavný britský umělec Ian Rank-Broadley. Nechybí zde ani nominální hodnota „1 DOLLAR“ a údaje o hmotnosti a ryzosti mince. Na rubové straně je zobrazena dospělá koala na eukalyptu. Je zde také vyraženo „P“ jako znak mincovny The Perth Mint.

Důraz na detail a vysoký reliéf přispívají k originalitě a jedinečnosti zpracování této mince.  Každá mince je dodávána v elegantním šedém pouzdře a se stylovou krabičkou, na níž je zobrazen motiv mince. Součástí balení je také certifikát pravosti. Náklad této emise je 10 000 kusů pro celý svět!

australska-koala-2018-vysoky-relief-perth-2018-3


Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...