Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Krokodýl mořský ve tvaru australské mapy 1 oz 2014 Kód produktu: 06000333

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
1 AUD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2014
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
40.6 mm
Tloušťka
4.0 mm
Balení
etuje + číslovaný certifikát
Náklad
6 000 ks
Téma
Popis produktu

Krokodýl mořský 2014 1 Oz Ag-mince ve tvaru australské mapy

Originální stříbrná mince vydaná australskou mincovnou "The Perth Mint". Tato 31,1 g (1 Oz) vážící mince zobrazuje krokodýla mořského vyraženého do ryzího stříbra ve tvaru mapy Austrálie. Jedná se o šestou minci ve tvaru australského kontinentu ze šesti emisí podobně ražené série. Mince je uzákoněným australským platidlem.

Krokodýl mořský je největší žijící krokodýl na světě. Jeho přirozeným teritoriem je Austrálie, ovšem vyskytuje se i v Indonésii a některých částech Asie. Živí se opravdu širokým spektrem živočichů, mláďata se živí menšími měkkýši, dospělí jedinci si pochutnávají i na menších savcích. Ročně si tento tvor vyžádá asi 300 lidských životů. Jeho populace byla dlouhá léta v ohrožení, dnes už ale, když jeho počty stouply, se opět objevují snahy lovců tyto nebezpečné predátory hubit kvůli velmi ceněné krokodýlí kůži, ze které se vyrábí ty nejdražší kabelky a boty.

Autorkou mince se stala malířka, výtvarnice a umělkyně Ing Ing Jong, která úzce spolupracuje s mincovnou v Perthu. Už v dětských letech se u Ing Ing Jong projevovaly sklony k malířství. Své ambice rozšiřovala studiem grafiky na vysoké škole, kterou absolvovala s opravdu vynikajícími výsledky, a na Bachelor of Multimedia na univerzitě Curtin.

Od roku 2011 intenzivně spolupracuje s australskou mincovnou, která je s výtvory této malířky velmi spokojená. I Ing Ing Jong si velmi vychvaluje přístup mincovny a nejnovější digitální pomůcky, jako jsou výkonné grafické tablety, které jí pomáhají vést svá díla k dokonalosti.

Rubová strana mince zobrazuje krokodýla mořského v barevně vyobrazené australské přírodě. Písmeno „P“ je tradiční značka známé mincovny The Perth Mint. Vespodu mince vidíme rok ražby 2014. Na lícové straně mince je podobizna Jejího Veličenstva královny Alžběty II., vyražen rok vydání, nominální hodnota „1 DOLLAR“ a název emitující země „AUSTRALIA“.

Mince je uložena v luxusní etuji a je opatřena číslovaným certifikátem pravosti. Limitovaný náklad je pouze 6 000 ks pro celý svět! Mince je nejen numismatickým dílem s vysokou uměleckou hodnotou, ale i ozdobou každé sbírky cenných kovů a originálním dárkem pro vaše přátele.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...