Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno
Vyprodáno

Stříbrná mince Legenda o králi Artušovi - Artuš a Mordred 1 oz proof 2021 Kód produktu: 7-01655

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
1 NZD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2021
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
37 mm
Balení
Etuje
Náklad
1 000 ks
Popis produktu

Stříbrná mince Legenda o králi Artušovi - Artuš a Mordred 1 oz proof 2021

První ze čtyřdílné minisérie stříbrných mincí inspirované legendou o králi Artušovi je věnována bájnému vladaři a jeho nepříteli na život a na smrt – siru Mordredovi.

Rub mince je věnován Artušově osudové bitvě s Mordredem – dva jezdci na koních jsou navzájem probodnuti svými zbraněmi. Královský trůn a dvě znesvářené armády na pozadí vykreslují kříž, který v kombinaci s kruhovým obvodem mince odkazuje na keltsko-křesťanský původ legendy. Kompozici reverzu dotváří anglický opis KING ARTHUR – MORDRED. Lícová strana pak představuje kulatý stůl a je poseta erby jednotlivých rytířů. Protože mince vychází v zahraniční licenci ostrova Niue, nese averz mince ještě jméno a portrét královny Alžběty II., nominální hodnotu 1 DOLLAR (NZD) a rok emise 2021.

I když je pod nánosem patnácti století lidské představivosti nemožné odlišit skutečnost a fikci, je pravděpodobné, že muž jménem Artuš doopravdy žil. Na počátku 6. století našeho letopočtu měl vést obranu Británie proti Sasům a položit základy ostrovního impéria, které přetrvalo do dnešních dní. Měl být ideálem středověkého panovníka – vzorem rytířskosti, odvahy a cti –, a tak není divu, že postavu z keltských dějin přijali za vlastní i křesťané. Každý, kdo Artušův příběh vyprávěl, pak do něj přidal něco svého. Artušovými nejvěrnějšími spolubojovníky se stali rytíři, kteří s ním zasedali u kulatého stolu, kde si byli všichni rovni. Byli mezi nimi například oddaný Lancelot, udatný Gawain, čistý Galahad, ale také zákeřný Mordred, kterému Artuš v době své nepřítomnosti svěřil vládu nad zemí. Král bohužel netušil, že rytíř je ve skutečnosti jeho levobočkem, který jím opovrhuje a tajně proti němu kuje pikle. Mordred ihned využil situace, ovládl hrad Kamelot a prohlásil se novým vládcem Británie. Oba králové se pak střetli v líté bitvě u Camlannu. Artuš sice s pomocí svého zázračného meče Excaliburu Mordreda skolil, ale sám byl smrtelně zraněn.

Kompletní sbírku čtyř mincí si můžete uložit do speciální sběratelské krabičky, kterou rovněž najdete v naší nabídce.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...