Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Looney Tunes Zamilovaní 1 oz proof 2019 Kód produktu: 7-01187

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
1 TVD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2019
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
40,6 mm
Tloušťka
3,21 mm
Balení
průhledný box
Náklad
5 000 ks
Ze série
Popis produktu

Stříbrná mince Looney Tunes Zamilovaní 1 oz proof 2019

Animované komedie z produkce Warner Bros. inspirovaly mincovnu v Perthu k ražbě stříbrných mincí, které budou zachycovat postavičky této dnes již kultovní filmové a televizní zábavy. Představovaná mince vyobrazuje ikonickou postavičku Bugs Bunny s přítelkyní Lolou. Jedná se o stříbrnou minci, která je současně uzákoněným platidlem ve státě Tuvalu.

Bugs Bunny a jeho přítelkyně Lola Bunny jsou proslulými kreslenými postavičkami z mnoha animovaných komedií Looney Tunes. Bugs Bunny se do světa kinematografie zapsal legendární větou: Co je, doktore? Na televizních obrazovkách nebo na stříbrném plátně se objevuje již od roku 1940. Za tak dlouhou dobu si vydobyl značnou slávu a popularitu, o čemž svědčí mimo jiné i fakt, že má svoji hvězdu na holywoodském chodníku slávy!

Lícová strana mince zachycuje podobiznu královny Alžběty II. Nechybí ani anglický nápis Queen Elizabeth II., ani údaj o hmotnosti a ryzosti a mince. Z líce se také dovídáme, že emitující zemí je ostrovní stát Tuvalu. Rok 2019 nás zase odkazuje k datu ražby. Rubová strana zachycuje zajíce Bugs Bunny, který nadšeně objímá svoji drahou polovičku. Uveden je i anglický nápis LOVESTRUCK a také iniciála „P“, která je značkou mincovny v Perthu.

Tato mince potěší nejen příznivce klasické animované kinematografie, ale taky sběratele stříbrných mincí. Pokud hledáte originální a hodnotný dáreček pro svoji drahou polovičku nebo hledáte nevšední dárek pro zamilovaný pár, pak je mince určená právě pro Vás. Produkt je dodáván v průhledné vitrínce, která umožňuje výhled na rubovou i lícovou stranu. Vše je navíc zabalené v bohatě ilustrované krabičce. Mincovna se rozhodla, že nevydá více než 5 000 kusů pro celý svět!



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...