Vyprodáno
Vyprodáno

Stříbrná mince Mimoni a Vánoce 1 oz proof 2019 Kód produktu: 7-01685

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
2 NZD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2019
Hmotnost (g)
Hmotnost
Balení
Dárkový blistr
Popis produktu

Stříbrná mince Mimoni a Vánoce 1 oz proof 2019

Představujeme novou stříbrnou minci, která je vyrobená z jedné trojské unce ryzího stříbra! Nominální hodnota mince je 2 NZD. Motivem se staly oblíbené postavičky z amerického filmu Mimoni, který si získal celosvětovou popularitu. Mince potěší zejména fanoušky mimoní rodinky, ale i sběratele moderní numismatiky. Mincovna si dala záležet nejen na detailním provedení mince samotné, ale také na vypracování originálního dárkového balení.

Kevin, Stuart a Bob - to je slavná mimoní trojice, která se objevuje na filmových plátnech snad po celém světě. Mimoni jsou človíčci žluté barvy, kteří jsou na Zemi mnohem déle než lidstvo. A mají jediný úkol - sloužit tomu největšímu padouchovi na světě, a tak sloužili třeba Drákulovi nebo Napoleonovi. Žijí v zemi věčného sněhu a ledu, proto se také stali novodobým symbolem zimy.

Na rubové straně mince je vyobrazen jeden z Mimoňů ozdoben jako vánoční stromek s vánočními světýlky a ozdobami a s velkou červenou mašlí na hlavě. Obrázek je doplněn sněhovými vločkami a nápisem "MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR". Lícová strana zachycuje královnu Spojeného království Alžbětu II. Nechybí ani nápis ELIZABETH II, název země emitenta, rok ražby a výše nominální hodnoty.
Mince je v originálním ilustrovaném balení.

Náklad mince je limitován.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...