Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Období železa a skla proof 2017 Kód produktu: 5-01166

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
900
Nominální hodnota
10 EUR
Kvalita
Proof
Rok vydání
2017
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
37 mm
Balení
Etue
Náklad
20 000 ks
Ze série
Téma
Popis produktu

Stříbrná mince Období železa a skla 1 oz proof 2017

V roce 2004 byl zahájen unikátní projekt Europa Star, v jehož rámci jsou raženy sběratelsky atraktivní mince, které se tématicky věnují Evropě a její kultuře. Každý ročník je zaměřen na konkrétní téma. Například rok 2016 byl věnován modernímu 20. století; v roce 2017 byla pozornost zaměřena na období železa a skla (19. století); v roce 2018 se předmětem zájmu stal věk baroka a rokoka (17. a 18. století). V rámci tohoto programu bude představeno celkem pět historických epoch.

Představovaná stříbrná mince byla provedena v nejvyšší mincovní kvalitě proof za využití stříbra o ryzosti 900/1000 Ag. Dosahuje hmotnosti 22,2 g, výše nominální hodnoty 10 EUR a průměru 37 mm.

Motiv mince se věnuje 19. století ve Francii, kterou v zasáhla vlna nacionalismu a národního uvědomění. Napoleon byl svržen, restaurováni byli Bourboni, potom přichází revoluce 1830 a s ní Ludvík Filip, revoluce v roce 1848 přinesla republikánské zřízení, které bylo následně nahrazeno monarchií v čele s Napoleonem III., poté byla vyhlášena opět republika. Tak by se dalo shrnout opravdu bouřlivé francouzské 19. století. Dochází k velkému rozvoji průmyslu, kterému dominuje sklo, železo a pára. Do měst se za prací stěhují dělníci, lidská práce ale začíná být nahrazována strojovou výrobou.

Rubovou stranu mince zdobí největší symboly doby. Mezi velikány patřil Victor Hugo, básník, prozaik, dramatik, esejista a politik. Je považován za vrcholného představitele romantismu. Zachycen je v levé části mince. Na revoluční události poukazuje umělecké zpracování díla Svoboda vede lid na barikády původně od Eugena Delacroixe. Motiv se nachází v horní části mince. Konec 19. století se nesl ve stavění Eiffelovy věže, která se načas stala nejvyšší budovou světa. Lícová strana zachycuje motiv, který je běžný pro emise Eurostar Programme. Doplněn je nápisy odkazující na dané téma a zemi emitenta.

Náklad emise je 20 000 ks pro celý svět.

Svoboda vede lid na barikády



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...