Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 1 ks Doprava zdarma
Ihned k dodání

Stříbrná mince Orel klínoocasý 1 oz vysoký reliéf 2016 Kód produktu: 06000335

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
2 090
Cena v € (vč DPH 21 %)
82,53 €
Ověřeno zákazníky
Ihned k dodání: 1 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
1 AUD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2016
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
32.6 mm
Tloušťka
6.0 mm
Balení
etuje + číslovaný certifikát
Náklad
20 000 ks
Téma
Popis produktu

Orel klínoocasý 2016, Vysoký reliéf Proof 1 Oz Ag

1 AUD Stříbrná investiční mince, vydaná australskou mincovnou The Perth Mint! Hmotnost mince je 31,1 g (1 trojská unce), je ražena z ryzího stříbra a je provedena v nejvyšší kvalitě proof. Na minci je vyobrazen neohrožený orel klínoocasý.

Tato emise je unikátní svým detailním provedením s vysokým reliéfem. Autorem mince je John Mercanti (*1943), uznávaný americký sochař a rytec. Rodák z Philadelphie nejprve navštěvoval Pennsylvania Academy of Fine Arts, potom Pennsylvania Army National Guard. V roce 1974 začal Mercanti spolupracovat s U.S. Mint, později zahájil spolupráci i s jinými celosvětově uznávanými mincovnami. Mercanti se stal jedním z nejproduktivnějších rytců a designerů medailí a mincí na světě.

Orel klínoocasý, který se stal raženým motivem této mince, je největší žijící pták, který létá nad rozsáhlými australskými planinami. V rozpětí křídel dorůstá úctyhodných 2,5 metrů, čímž se řadí mezi největší obry ptačí říše. Charakteristickým rysem je klínovitý ocas, podle kterého lze tohoto dravce i za letu bezpečně identifikovat. Živí se především menšími savci, ovšem nepohrdne ani mršinou či podstatně většími savci, jako jsou kozy nebo klokani.

Rubová strana mince zobrazuje majestátního orla klínoocasého, který se svými mohutnými pařáty snaží zachytit na větvi stromu. V horní části mince je nápis „AUSTRALIAN WEDGE-TAILED EAGLE“, v dolní části značka australské mincovny "P",údaje o hmotnosti a ryzosti "1 Oz 999 SILVER". Dále je na okraji uveden i rok ražby.

Na lícové straně mince je podobizna Jejího Veličenstva královny Alžběty II., název emitenta „AUSTRALIA“ a nominální hodnota 1 DOLLAR. Mince je uložena v šedé prezenční etuji a je opatřena číslovaným certifikátem pravosti. Limitovaný náklad 20 000 ks pro celý svět!



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...