Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Polární Mláďata Tučňák 1/2 oz Proof 2017 Kód produktu: 7-00811

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999,9/1000
Nominální hodnota
0,5 AUD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2017
Hrana
vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
32,6 mm
Tloušťka
3,10 mm
Balení
etuje + certifikát pravosti
Náklad
5 000 ks
Téma
Popis produktu

Polar Babies - tučňák

Mincovna v Perthu se rozhodla, že vydá sérii mincí, které budou zachycovat divokou faunu, jež obývá oblasti za polárním kruhem. Jednou z emisí tohoto setu se stala mince, která zachycuje tučňáka. Jedná se o minci o hmotnosti 1/2 Oz (15,55 g) a vysoké ryzosti 999,9/1000 Ag. Současně je tato mince považována za legální platidlo ve státě Tuvalu.

Tučňák, který se stal motivem této mince, žije především v nejchladnějších oblastech jižní polokoule. Tučňáci jsou sice řazeni mezi ptáky, každopádně jejich tělo je plně přizpůsobenu k pobytu ve vodním prostředí. Zajímavé je, že tučňáci byli objeveni až v16. století námořníky, kteří hledali slávu a bohatství ve vodách jižní polokoule.

Autorkou této mince je Natasha Muhl. V dětství ráda trávila volné chvíle v přírodě, často se starala o nejrůznější zvířata. Lásku k přírodě spojila s další vášní – malováním a kreslením, a tak začíná tvořit velmi detailně provedená díla s motivem svěží přírody. Jak sama uvádí, nejraději má špinavé ruce od barev, což svědčí o jejím stoprocentním nasazení při své umělecké tvorbě. Ráda používá mnoho nejrůznějších technik malování – používá pero, obyčejnou tužku, tuž i vodové barvy a nebojí se experimentovat ani s dalšími pomůckami.

Na lícové straně mince je podobizna Jejího Veličenstva královny Alžběty II. Dále je uvedena nominální hodnota "50 CENTS" a název emitující země "TUVALU". Rubová strana zobrazuje mláďátko tučňáka v barevném provedení. V horní části se nachází anglický nápis . Iniciála „P“ je tradičním znakem mincovny The Perth Mint.

Mince je dodávána ve stylové etuji a s číslovaným certifikátem pravosti. Pokud si chcete ozdobit svoji sbírku cenných kovů nebo obdarovat své přátele něčím originálním, pak je mince určená právě pro Vás. Náklad této mince je jen 5 000 ks.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...