Vyprodáno
Vyprodáno

Stříbrná mince Psí plemena - Německý ovčák 1 oz proof 2021 Kód produktu: 7-01634

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
1 NZD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2021
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
37 mm
Balení
Plastová kapsle v etuji
Náklad
1 000 ks
Ze série
Téma
Popis produktu

Stříbrná mince Psí plemena - Německý ovčák 1 oz proof 2021

Stříbrná mince velikosti jedné unce v kvalitě proof. První mince dvanáctidílné série věnované těm nejoblíbenějším psím plemenům. První emise patří německému ovčákovi.

Reverzní strana mince nese hned dvě vyobrazení německého ovčáka. První je kolorované, a tak dává vyniknout černo-žluté srsti psa. Druhé je reliéfní a služební plemeno předkládá na cvičišti. Kompozici dotváří česko-anglický opis NĚMECKÝ OVČÁK – GERMAN SHEPHERD. Averz mince nese jméno a portrét Jejího veličenstva Královny Alžběty II., zemi emitenta, nominální hodnotu 1 DOLLAR (NZD) a rok emise 2021. Tyto atributy jsou doplněny řadou stop – lidských a psích.

Chov nejrůznějších ovčáckých psů má v Evropě dlouholetou tradici. Již v 6. století existoval v Německu zákon, který tvrdě trestal jejich zabití. Plemeno s prozaickým jménem „německý ovčák“, které bylo vyšlechtěno v 19. století, však díky svým užitečným vlastnostem získalo úplně nové uplatnění. Neohrožení, věrní, inteligentní, snadno ovladatelní, nenároční a přizpůsobiví psi našli domov u policie či v armádě. Není bez zajímavosti, že během první světové války byli němečtí ovčáci využíváni pro odvádění zraněných vojáků z bojiště, což pak vedlo ke cvičení prvních slepeckých psů.

Mince je uložena v originální dárkové etuji s motivem německého ovčáka na obalu. Všech dvanáct mincí z cyklu Psí plemena si můžete uložit do výpravné sběratelské knihy, kterou rovněž najdete v naší nabídce.

Limitovaná emise 1 000 kusů.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...