Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Raphael Santi - Sixtinská madona 1.5 kg proof like 2020 Kód produktu: 7-01626

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Materiál
Typ
Ryzost
999
Nominální hodnota
150 Dollars
Kvalita
Rok vydání
2020
Hmotnost (g)
Hmotnost
Rozměr
280 x 400 mm mm
Náklad
100 ks
Popis produktu

Stříbrná mince Raphael Santi - Sixtinská madona 1.5 kg proof like 2020

Stříbrná mince ze série Masters of art ve formě obrazu, vydaná v roce 2020, zachycuje jeden z nejslavnějších obrazů Raphaela Santi – Sixtinská madona. Jedná se přenesení obrazu na stříbrné "plátno", kterou numismatika skládá hold k 500. výročí smrti tohoto vynikajícího italského umělce. Emitujícím regionem se staly Šalomounovy ostrovy.

Reverz mince věrně zobrazuje Pannu Marii (madonu), jež drží na rukou malého Ježíše a stojí přitom na oblaku před roztaženou oponou. Na oblacích před ní klečí sv. Sixtus po levé ruce a sv. Barbora po pravé. Madona jako ztělesnění vznešenosti a humánnosti jakoby sestupuje z nebes a Papež Sixtus II. jí v hluboké úctě naznačuje cestu z oblaků na zem, zatímco sv. Barbora upírá pohled na dvojici andílků, kteří se se znuděnými výrazy opírají o spodní rám obrazu. Averz mince nese tradiční portrét Jejího veličenstva Královny Alžběty II., název země emitenta, rok ražby a nominální hodnotu emise.

Obraz si u Raffaela objednali benediktýni z kláštera San Sisto v Piacenze. Součástí zadání bylo, že na obraze má být jak sv. Sixtus, tak sv. Barbara, neboť klášter byl zasvěcen oběma světcům. Raffael dílo pro klášter vytvořil jako oltářní obraz. Namaloval tuto olejomalbu nedlouho před svou smrtí, asi kolem roku 1513 / 1514. Byla to poslední madona a současně poslední obraz, který dokončil vlastní rukou.

Produkt oslní nejen leskem ryzího stříbra, ale také svým vysokým uměleckým zpracováním. Navíc se emise může pochlubit velmi limitovaným nákladem! Mincovna totiž vydá jen 100 ks této jedinečné mince! Nominální hodnota mince je 150 dolarů, hmotnost 1 500g a rozměr 280 x 400 mm.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...