Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno
Vyprodáno

Stříbrná mince Rembrandt Noční hlídka 1,5 kg proof like 2019 Kód produktu: 7-01360

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
150
Kvalita
Proof
Rok vydání
2019
Hmotnost (g)
Hmotnost
Rozměr
280 x 400 mm mm
Náklad
100 ks
Popis produktu

Stříbrná mince Rembrandt Noční hlídka 1,5 kg proof like 2019

K roku 2019 byla emitována pozoruhodná stříbrná cihlička, která věrně zachycuje obraz od holandského malíře Rembrandta van Rijn s názvem The Night Watch (Noční hlídka). Jedná se o obraz na stříbrném "plátně", kterou numismatika skládá hold Rembrandtovu umění k 350. výročí jeho smrti. Emitujícím regionem se staly Šalomounovy ostrovy. Nominální hodnota cihličky je 150 dolarů, hmotnost 1 500 g a rozměr 280 x 400 mm.

Obraz zobrazuje vojenskou posádku vedenou kapitánem Fransem Banningaem Cocqem (oblečen v černém s červenou šerpou) a jeho poručíkem Willemem van Ruytenburchem. Tři nejvýraznější prvky obrazu jsou dva důstojníci v popředí a malá dívka nalevo od nich. Za ní nese vlajkonoš Jan Visscher Cornelissen posádkový prapor. Mrtvé kuře, jež má dívka upnuto opaskem k oděvu, symbolizuje poraženého protivníka a jeho pařát je symbolem vojáků bojujících s arkebuzou. Stejně tak žlutá barva jejích šatů symbolizuje vítězství. Muž před ní má na helmě dubový list, což je tradiční motiv vojáků bojujících s arkebuzou. Obecně známý název Noční hlídka vznikl pod mylným dojmem, že obraz zachycuje noční scénu. Tento dojem byl způsoben tmavým nátěrem, kterým byl obraz dodatečně natřen. Ve 40. letech 20. století byl během restaurování tento nátěr odstraněn a od té doby má obraz opět původní odstíny. Ve skutečnosti tedy obraz nazývaný Noční hlídka zachycuje scénu za jasného dne.

Rubová strana věrně reprodukuje Rembrandtův obraz. Ten je zasazen do skutečného dřevěného rámu, který byl ručně vyroben ve společnosti Jollijst v Amsterdamu. Lícová strana vyobrazuje profil královny Alžběty II., název země emitenta, rok ražby a nominální hodnotu emise.

Produkt oslní nejen leskem ryzího stříbra, ale také svým vysokým uměleckým zpracováním. Navíc se emise může pochlubit velmi limitovaným nákladem! Mincovna totiž vydá jen 100 ks této jedinečné cihličky!



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...