Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Svatý Jiří 1 kg vysoký reliéf 2019 Kód produktu: 7-01487

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999
Nominální hodnota
100 dollars
Kvalita
Rok vydání
2019
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
100 mm
Náklad
99 ks
Popis produktu

Stříbrná mince Svatý Jiří 1 kg vysoký reliéf 2019

Úžasná kilogramová stříbrná mince s vysokým reliéfem, zlatou aplikací a částečným diamantovým nátiskem s ražbou pouhých 99 mincí pro celý svět. Každá mince má dokonce své vlastní číslo. Tato mince používá technologii Smartminting ©, která vytvoří jeden z nejvyšších možných reliéfů na moderních mincích. 

Příběh svatého Jiří z Kappadokie sahá až do 12. století. Legenda vypráví, jak si u pramene zásobujícího město Kyrény v Liby postavil hnízdo drak. Obyvatelé museli každý den kvůli vodě na chvíli vylákat draka z hnízda. Jako návnada sloužila lidská oběť určená losem. Když los padl na královskou dceru, zoufalý král marně prosil o milost. Princezna byla předložena drakovi. V pravou chvíli se však objevil sv. Jiří a postavil se drakovi, zabil ho a princeznu zachránil. Vděční občané se zřekli pohanství a přijali křesťanství.

Rubová strana mince zobrazuje boj svatého Jiří s drakem na zlaceném pozadí. Nad bojující dvojicí je nápis "ST GEORGE THE DRAGON SLAYER". Pod drakem je logo "Shades of Glory 19"
Na lícové straně je vyobrazena podobizna od Ian Rank-Broadley její Veličenstva královny Alžběty II. Mince je ražena pod záštitou vlády Cookových ostrovů.

Mince je dodávána v dekorativní krabičce s certifikátem pravosti.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...