Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Tribute - Lední medvěd 1 oz proof 2023 Kód produktu: 7-02744

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999.9/1000
Nominální hodnota
2 CAD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2023
Hrana
Vroubkovaná
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
38 mm
Balení
Koženková etuje
Náklad
7 500 ks
Popis produktu

Stříbrná mince Tribute - Lední medvěd 1 oz proof 2023

Kanadská sběratelská série The Tribute: W Mint Mark je složena ze šesti mincí jedné unce z 99,99% čistého stříbra a je věnována motivům kanadských oběžných mincí. První mince v sérii je věnována 2dolarové minci přezdívané Toonie, která byla představená 19. února 1996 jako náhrada za dvoudolarovou bankovku.

Reverz mince zobrazuje ikonického ledního medvěda. Jméno emitenta a nominální hodnota je vyražena podél vnějšího mezikruží, jehož texturovaný vzhled je výsledkem lomených linií inspirovaných pyramidovým tvarem budovy Winnipegské mincovny, ve které je ražena nejen tato mince, ale i její oběžní předloha. Na Winnipegskou mincovnu odkazuje v mezikruží písmeno „w“. Stejný texturovaný vzhled nese i averz mince, v jehož středu najdeme portrét Jejího veličenstva Královny Alžběty II. Po obvodu pak její jméno, rok narození a úmrtí, rok ražby mince a latinský nápis D.G.REGINA v překladu „Královna z milosti boží“. Jedná se o jednu z posledních mincí, která portrét Jejího Veličenstva nese.

Oblíbený design ledního medvěda pojmenovaného Churchill nese stovky milionů mincí, avšak tato jedinečná ražba je pouze v nákladu 7 500 kusů pro celý svět! Každá mince je dodávána v černé etui.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...