Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Tutanchamon - 100. výročí nalezení hrobky 28 g proof 2022 Kód produktu: 7-02681

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Materiál
Typ
Ryzost
925/1000
Nominální hodnota
5 GBP
Kvalita
Proof
Rok vydání
2022
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
38,61 mm
Balení
Etuje
Náklad
1 922 ks
Téma
Popis produktu

Stříbrná mince Tutanchamon - 100. výročí nalezení hrobky 28 g proof 2022

Unikátní stříbrná mince s motivem Tutanchamona. Byla vyražena Britskou královskou mincovnou, jako jedna z posledních s portrétem Jejího veličenstva Královny Alžběty II. na averzu mince. Mince připomínající příběh nejslavnější egyptské hrobky, od jejíhož nalezení v roce 2022 uplynulo 100 let. Objev se stal jednou z nejvýznamnějších událostí světové archeologie.

Reverzní strana přináší ikonickou Tutanchamonovu pohřební masku, v pozadí s paprsky slunce. Design doplňuje název mince „DISCOVERY OF TUTANKHAMUN´S TOMB“. Na averzní straně najdeme nominální hodnotu mince, rok emise a portrét Jejího veličenstva Královny Alžběty II. Mince má navíc na hraně nápis „THE VALLEY OF THE KINGS“ (Údolí králů).

Počátkem roku 1922 britský amatérský archeolog Howard Carter a jeho přítel, investor George Herbert lord Carnarvon slavnostně otevřeli dlouho hledanou pohřební komoru faraona Tutanchamona v egyptském Údolí králů. Došlo k tomu šťastnou náhodou po třiceti letech archeologických prací. Carter našel shodou náhod pod chatrčemi svých dělníků schody, které vedly k více než 3 000 let staré hrobce. Došlo k tomu právě ve chvíli, kdy chtěl investor průzkumy zastavit.

Tutanchamon se stal faraonem přibližně v devíti letech a vládl až do své smrti v 18. roce. Byl synem tzv. kacířského faraona Achnatona, jeho matkou byla pravděpodobně vlastní Achnatonova sestra a zároveň vedlejší královská manželka Kija (hlavní královskou ženou byla slavná Nefertiti). Vzhledem k nízkému věku nepanoval sám a po léta byl jeho poručníkem a skutečným vykonavatelem moci vezír, jeho příbuzný a nástupce Aye. Jako příčina smrti se uvádí gangréna v důsledku zlomeniny stehenní kosti po pádu z vozu.

Jedná se o neobyčejnou sběratelskou minci, která osloví každého, kdo se zajímá o historii a touží mít ve své sbírce unikátní exemplář. Limitovaná emise symbolických 1 922 (rok nalezení hrobky) kusů pro celý svět!



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...