Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Stříbrná mince Tutanchamonova hrobka 2 oz pozlacená, vysoký reliéf 2022 Kód produktu: 7-02090

Cena

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Nominální hodnota
5 AUD
Kvalita
Antique finish
Rok vydání
2022
Hrana
Hladká
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
50 mm
Balení
Etuje + číslovaný certifikát
Náklad
500 ks
Popis produktu

Stříbrná mince Tutanchamonova hrobka 2 oz pozlacená, vysoký reliéf 2022

Nádherná pozlacená mince připomínající 100 let od objevu nejslavnější egyptské hrobky, Objev se stal jednou z nejvýznamnějších událostí světové archeologie.

Na reverzní straně je vyobrazen velkolepý sarkofág se všemi třemi rakvemi uvnitř. Mince byla vyrobena kombinací nejnovějších technologií ražby: vysokého reliéfu, digitálního tisku, metodou antique finish a částečného zlacení.

Počátkem roku 1922 britský amatérský archeolog Howard Carter a jeho přítel, investor George Herbert lord Carnarvon slavnostně otevřeli dlouho hledanou pohřební komoru faraona Tutanchamona v egyptském Údolí králů. Došlo k tomu šťastnou náhodou po třiceti letech archeologických prací. Carter našel shodou náhod pod chatrčemi svých dělníků schody, které vedly k více než 3 000 let staré hrobce. Došlo k tomu právě ve chvíli, kdy chtěl investor průzkumy zastavit.

Tutanchamon se stal faraonem přibližně v devíti letech a vládl až do své smrti v 18. roce. Byl synem tzv. kacířského faraona Achnatona, jeho matkou byla pravděpodobně vlastní Achnatonova sestra a zároveň vedlejší královská manželka Kija (hlavní královskou ženou byla slavná Nefertiti). Vzhledem k nízkému věku nepanoval sám a po léta byl jeho poručníkem a skutečným vykonavatelem moci vezír, jeho příbuzný a nástupce Aye. Jako příčina smrti se uvádí gangréna v důsledku zlomeniny stehenní kosti po pádu z vozu.

Jedná se o neobyčejnou sběratelskou minci, která osloví každého, kdo se zajímá o historii a touží mít ve své sbírce unikátní exemplář. Limitovaná emise 500 kusů pro celý svět!



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...