Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Poslední 1 ks Doprava zdarma
Dodání do 5 dnů

Stříbrná mince Vikingové - Knut 2 oz vysoký reliéf 2015 Kód produktu: 7-00368

Cena

Prodej

Cena v Kč (vč DPH 21 %)
4 780
Cena v € (vč DPH 21 %)
188,88 €
Ověřeno zákazníky
Dostupné do 5 dnů : 1 ks
Základní charakteristika produktu
Výrobce
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999/1000
Kvalita
b.k.
Rok vydání
2015
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
39 mm
Tloušťka
6 mm
Balení
dřevěná krabička
Náklad
1 999 ks
Téma
Popis produktu

Stříbrná mince Vikingové - Knut 2 oz vysoký reliéf  2015

Mincovna Scottsdale Mint vydala sérii 15 mincí, které nám připomínají velmi bojovný národ – Vikingy. Série zachycuje pět bohů, pět králů a pět bojovníků. Představujeme Vám první emisi tohoto setu, která oslavuje krále Knuta Velikého. Jedná se o minci vyrobenou z ryzího stříbra o hmotnosti 2 Oz (62,2 g) a provedenou se všemi detaily v mincovní kvalitě antique finish a s vysokým reliéfem.

Knut Veliký - baleníVikingové byli obávání skandinávští mořeplavci, kteří se velmi často vydávali na dobyvačné výpravy prakticky po celé severní polokouli. Pro formující se evropské státy představovali především v 8. - 11. století patřičné nebezpečí. Tento národ je také velmi často spojován s rohatými přilbami. Jedná se ale patrně jen o mýtus, žádné historické prameny se o této ochraně hlavy nezmiňují.

Knut Veliký (985 – 1035), někdy označovaný jako císař severu, se stal vládcem tzv. Severní říše (Norsko, Švédsko, Dánsko, Anglie). Svými politickými dovednostmi, řečnickým nadáním, sňatkovou politikou a obratnou diplomacií se nakonec stal jedním z nejuznávanějších vládců své doby. Podařilo se mu zajistit i několik výhod u nejvlivnějších církevních hodnostářů, včetně papeže.

Rubovou stranu mince zdobí podobizna Knuta Velikého s královskou korunou a žezlem. Jeho plášť je spojen sponou ve tvaru mince, která mohla být ražena v době Knutovy vlády. Minci lemuje runový nápis Cnut Rex Anglorum (Knut, král Anglie). Na lícové straně se nachází podobizna královny Alžběty II., nominální hodnota 2 $, rok emise 2015 a země emitenta Niue, což je ostrovní stát v Tichém oceánu.

Tato emise je nejen krásný sběratelský kousek, ale i vhodný cenný dárek pro Vaše nejbližší, který nikdy neztratí svoji skutečnou hodnotu. Mince je dodávána v unikátním dřevěném balení, které svým vzhledem připomíná historické pouzdro z doby Knuta Velikého. Náklad emise je 1 999 ks pro celý svět.



Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...