Vážení zákazníci, v poslední době se setkáváme s podvodnými fakturami vystavenými s hlavičkou naší společnosti a nabídkami akcií a jiných investic. Tato věc je řešena s PČR. Naše společnost investice do akcií ani dluhopisů nenabízí. Pokud jste si od naší společnosti nic neobjednávali, podvodnou fakturu v žádném případě nehraďte a email přepošlete na adresu info@stepfinance.cz

Vyprodáno Doprava zdarma
Vyprodáno

Zlatá mince American Buffalo 1 oz proof 2010 Kód produktu: 05000640

Cena (osvobozena od DPH)

Upozorněte mě!
Základní charakteristika produktu
Emitent
Materiál
Typ
Ryzost
999.9/1000
Nominální hodnota
50 USD
Kvalita
Proof
Rok vydání
2010
Hmotnost (g)
Hmotnost
Průměr
32.7 mm
Balení
etuje + číslovaný certifikát
Téma
Popis produktu

American Buffalo Proof 1/1 Oz Au 2010

Americká zlatá mince U.S. Buffalo v nejvyšší kvalitě proof, dodávaná v elegantní prezenční etuji! Mince je vyrobena z ryzího 24karátového zlata (999,9/1000). Tato emise je prodávaná už od roku 2010 a od té doby se stala jednou z nejoblíbenějších zlatých mincí po celém světě. Dokázala zaujmout detailním zpracováním, poutavým motivem a přirozenou přitažlivostí ryzího zlata. Hmotnost této mince je jedna trojská unce (31,1 gramů) a jedná se o platidlo uznané americkou vládou.

American buffalo (někdy označován jako American bison) je sudokopytník, vyskytující se na území Severní Ameriky. Lidstvo jej v 19. století téměř vyhubilo kvůli oblíbenému lovu a obrovské industrializaci. Dnes jsou počty těchto bizonů amerických uměle rozšiřovány v národních parcích. Toto velmi silné zvíře je označováno jako největší savec amerických prérií. Předchůdci bizonů se dostali na americký kontinent z Asie přes zamrzlou Beringovu úžinu.

Tato emise byla zpracována podle vzoru staré niklové mince - tzv. Buffalo Nickel, která byla v oběhu od roku 1913 do 1938. Její nominální hodnota však byla jen pět centů. Autorem původní mince byl James Earle Fraser, který asi navždy bude spojen s návrhem amerického pětníku, který vyobrazoval symbol mohutnosti, síly a velikosti USA - bizona amerického. Na lícové straně se rýsuje podobizna Indiána. V roce 2010 mincovna U.S. Mint vydala jednouncovou zlatou minci, která svým vzorem věrně kopíruje původní americké platidlo.

Na lícové straně je vyobrazena podobizna Indiána. Všimněte si jemného zpracování jeho tváře, ve které jsou zachyceny typické rysy indiánského obličeje. Na okraji mince je uveden nápis „LIBERTY“ (svoboda) a rok ražby.

Na rubové straně je vyobrazen majestátní a silný bizon americký, který byl ve své době opravdovým králem amerických prérií. Bizon, který se stal předlohou této jedinečné mince, se jmenoval Black Diamond (Černý Diamant) a žil v newyorské zoologické zahradě na začátku minulého století. Stranu také zdobí nápis UNITED STATES OF AMERICA. Je zde uvedena nominální hodnota a údaj o ryzosti.

Mince je nejen skvělým a vzhledově atraktivním investičním artiklem, ale také originálním prvkem v každé sbírce cenných kovů. Tato emise zajisté nadchne každého vášnivého sběratele, numismatika a milovníka amerických dějin. Samozřejmostí je i originální luxusní etuje a certifikát autentičnosti.

etujesbizonem


Přijďte se poradit
k nám na pobočku

STEP Finance, a.s.

Bolzanova 1615/1, 110 00 Praha 1
Zobrazit na mapě

Pracovní doba:
v pracovních dnech 9:00 - 17:00
návštěvu je nutno předem domluvit

Naši partneři





Všechna práva vyhrazena © 2008-2024 | STEP Finance, a.s.
STEP Finance, a.s.
vám nabízí možnost volby více informací...